Έξι βήματα για να δημιουργήσετε τη συγγραφική σας επιχείρηση

Έξι βήματα για να δημιουργήσετε τη συγγραφική σας επιχείρηση

 Εάν θέλετε να ζήσετε πραγματικά από το γράψιμό σας και να γίνετε αυτό που αποκαλώ “εργαζόμενος” ανεξάρτητος συγγραφέας, πρέπει να ξέρετε τι να κάνετε για να δημιουργήσετε μια συνεχή ροή εισοδήματος. Ακολουθούν έξι βήματα για να το κάνετε αυτό:

Βήμα 1.

Ξεκινήστε τη δικτύωση με άλλους συγγραφείς.

Πολλές φορές άλλοι συγγραφείς θα σας οδηγήσουν σε συγγραφικές ευκαιρίες που ούτε καν ήξερες ότι υπήρχαν. Γίνετε μέλος σε μια λέσχη γραφής, σε μια ένωση συγγραφέων ή σε άλλη οργάνωση για συγγραφείς. Γνωρίστε αυτούς τους άλλους συγγραφείς.

Επίσης, μόλις γίνετε μέλος μιας ομάδας ή μιας οργάνωσης συγγραφέων, να είστε πρόθυμοι να προσφέρετε εθελοντικά για διάφορες θέσεις. Ποτέ δεν ξέρεις πότε μια θέση εθελοντισμού θα οδηγήσει σε μια καλύτερη ευκαιρία που πληρώνει.

Βήμα 2. Εγγραφείτε σε μια σειρά από δωρεάν ezine για συγγραφείς που διαθέτουν διαφημίσεις εργασίας.

Θα πρέπει να μπορείτε να βρίσκετε μερικές ευκαιρίες σε αυτά τα ezines κάθε εβδομάδα για να ξεκινήσετε την επιχείρησή σας και να δημιουργήσετε κάποια ώθηση.

Μετά από λίγο, θα προχωρήσετε σε πιο αμειβόμενες εργασίες και δεν θα χρειάζεται να βασίζεστε σε διαφημίσεις εργασίας για να βρείτε νέα δουλειά.

Βήμα 3. Να είστε πρόθυμοι να αναλάβετε πολλά ενδιαφέροντα νέα έργα, ακόμη και όταν ορισμένες από αυτές τις εργασίες είναι πράγματα που δεν έχετε κάνει ποτέ πριν.

Αυτό είναι ίσως το πιο δύσκολο βήμα για τους περισσότερους νέους συγγραφείς. Πολύ συχνά δεν είναι πρόθυμοι να βγουν από τις ζώνες άνεσής τους και να δοκιμάσουν κάτι νέο. Ως αποτέλεσμα, χάνουν καλύτερα αμειβόμενες εργασίες που έχουν τα προσόντα να κάνουν.

Βήμα 4.

Μάθετε να εργάζεστε αποτελεσματικά και άνετα με τους συντάκτες, ώστε να είναι πρόθυμοι να συνεργαστούν μαζί σας ξανά και ξανά.

Οι συντάκτες μπορούν να σας αναθέτουν εργασίες σε τακτική βάση μόλις σας γνωρίσουν, επομένως αξίζει τον κόπο να είναι εύκολο να συνεργαστείτε, ακόμα κι αν δεν συμφωνείτε πάντα απόλυτα με κάθε πρόταση σύνταξης που μπορεί να σας κάνει ένας συντάκτης.

Βήμα 5.

Αντισταθείτε στον πειρασμό να αναλάβετε πάρα πολλές εργασίες με χαμηλές αποδοχές γιατί θα σας πάρουν πάρα πολύ χρόνο. Χρόνος που θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε για να βρείτε λιγότερες, καλύτερα αμειβόμενες εργασίες.

Αυτό είναι ένα άλλο βήμα με το οποίο πολλοί αρχάριοι συγγραφείς δυσκολεύονται. Νιώθουν πολύ άνετα να δέχονται εργασίες με χαμηλές αποδοχές και φοβούνται να πάνε για εργασίες με καλύτερες αποδοχές. Ως αποτέλεσμα, δεν κερδίζουν ποτέ ένα σημαντικό εισόδημα από τη συγγραφή τους.

Βήμα 6. Δημιουργήστε τις δικές σας ευκαιρίες γραφής.

Γράψτε προτάσεις, δημιουργήστε τα δικά σας πληροφοριακά προϊόντα για μια συγκεκριμένη αγορά-στόχο, υποβάλετε ερωτήματα σε περιοδικά και άλλες εκδόσεις.

Ο ουρανός είναι πραγματικά το όριο για τη συγγραφική σας επιχείρηση, εάν συνηθίσετε να δημιουργείτε τις δικές σας ευκαιρίες. Αυτό μπορεί να είναι άβολο στην αρχή. Αλλά μόλις το καταφέρετε, θα δημιουργείτε συνεχώς νέες ευκαιρίες για την επέκταση της επιχείρησής σας.

Leave a Comment