Απαντάται η Προσευχή

Απαντάται η Προσευχή

Σήμερα το πρωί, κάνοντας διαλογισμό σε μια καθημερινή αφοσίωση από το Turning Point και τον Δρ David Jeremiah, μερικές σημαντικές σκέψεις της ζωής έγιναν πιο ξεκάθαρες. Η γραφή για την ημέρα ήταν το 12ο κεφάλαιο του βιβλίου των Ψαλμών.

Αυτός ο Ψαλμός του Βασιλιά Δαβίδ αντανακλούσε την απιστία και την ψευδή ομιλία των ανθρώπων. Ο Ντέιβιντ ζήτησε από τους Λόρδους προστασία από αυτό το κακό στον κόσμο. Έχουν αλλάξει πολλά με την πάροδο του χρόνου;

Χρειαζόμαστε αιώνια την προστασία του Θεού πάνω μας. Στην αφιέρωση μιλάει για τη συνταξιοδότηση του Ντέιβιντ Γουίλσον, του αρχηγού της αστυνομίας του Φόλεϊ της Αλαμπάμα, ο οποίος συνταξιοδοτήθηκε μετά από 37 χρόνια στη δύναμη.

Στην επιστολή του προς την κοινότητα του Foley, ευχαρίστησε όσους τον ενθάρρυναν και εργάστηκαν στο πλευρό του.

Ευχαρίστησε την οικογένειά του για τις θυσίες της λόγω του έργου του. Τέλος, τελείωσε την επιστολή του και ευχαρίστησε τον Ιησού Χριστό ως εξής (απόσπασμα) “Είναι η ζωή μου.

Είμαι πολύ ευγνώμων για τον φράκτη προστασίας που κράτησε γύρω μου στα 37 χρόνια ως μπάτσος με τους πολλούς στενές κλήσεις που είχα. Είμαι τόσο ευγνώμων που απάντησε στην προσευχή μου την καθημερινή μου προσευχή να κρατήσει τους αξιωματικούς που εργάστηκα σε όλη μου τη σταδιοδρομία ασφαλείς από τον θάνατο στη γραμμή του καθήκοντος.

Σας ευχαριστώ που κρατήσατε όλα μου εργαζόμενοι ασφαλείς από το θάνατο μεCOVID επίσης. Κυρίως σε ευχαριστώ που λύτρωσες αυτόν τον αμαρτωλό.»*

Η αφοσίωση τελειώνει ευχαριστώντας τον Θεό για έναν αστυνομικό που προσεύχεται για τους συναδέλφους του και για έναν Θεό που απαντά σε αυτές τις προσευχές.

Είμαστε διαβεβαιωμένοι ότι ο Θεός απαντά στις προσευχές. Αυτή η ιστορία χτυπά το σπίτι με τη συνειδητοποίηση ότι πρέπει να προσευχόμαστε σε κάθε περίσταση.

Στους Φιλιππησίους 4:6-7 λέει Μην ανησυχείτε για τίποτα, αλλά σε όλα με προσευχή και παράκληση, με ευχαριστία, να παρουσιάζετε τα αιτήματά σας στον Θεό. Και τοειρήνη του Θεού, που υπερβαίνει κάθε νόηση, θα φυλάξει τις καρδιές σας και το νου σας εν Χριστώ Ιησού.

Αυτή η γραφή επιβεβαιώνει εκ νέου ότι χρειάζεται να προσευχόμαστε. Όταν προσευχόμαστε, υπάρχει κάτι που ξεπερνά αυτό που καταλαβαίνουμε για να μας δώσει μια διαβεβαίωση ότι ο Θεός μας ακούει, μας στέλνει την κατανόηση ότι η προσευχή μας έγινε δεκτή και μας δίνεται μιαειρήνη που μας προστατεύει.

Παίρνουμε το ίδιοειρήνη ότι ο βασιλιάς Δαβίδ πήρε στους Ψαλμούς, ότι ο Απόστολος Παύλος πήρε στους Φιλίππους χιλιάδες χρόνια αργότερα. Τι ευλογία που μας έδωσε ο Θεός.

Στο τέλος αυτού του έτους 2020, όταν έχουν συμβεί τόσα τρελά πράγματα, ξέρουμε ότι ο Θεός απαντά στις προσευχές μας.

Leave a Comment