Γιατί οι διοχετεύσεις πωλήσεων είναι το επόμενο πράγμα στο μάρκετινγκ θυγατρικών

Ο όρος “Χωνί Πωλήσεων” μπορεί να είναι νέα για εσάς. Είναι μια τεχνική μάρκετινγκ που υπάρχει εδώ και δεκαετίες στον κόσμο εκτός σύνδεσης. Είναι επίσης μια τεχνική που χρησιμοποιείται συνήθως από πωλητές προϊόντων στο διαδίκτυο.

Είναι ένας τρόπος για έναν πωλητή να κερδίσει περισσότερα χρήματα από τα άτομα που επισκέπτονται τον ιστότοπό του.

Το νέο είναι ότι οι συνεργάτες του μάρκετινγκ αρχίζουν τώρα να χρησιμοποιούν διοχετεύσεις πωλήσεων για να αυξήσουν τα δικά τους κέρδη.

Υπάρχουν δύο γενικοί τύποι διοχέτευσης πωλήσεων:

Η χοάνη πολλαπλών προϊόντων

Εδώ αγοράζετε ένα προϊόν front-end σε χαμηλή τιμή και, στη συνέχεια, υποβάλλεστε σε μια ποικιλία από upsells και εφάπαξ προσφορές που έχουν σχεδιαστεί για να σας αποχωριστούν περισσότερα από τα χρήματά σας.

Ο στόχος αυτού του τύπου διοχέτευσης είναι να σας πουλήσει πολλά προϊόντα σε γρήγορη διαδοχή προτού έχετε πραγματικά χρόνο να εξετάσετε τις επιλογές σας.

Οι προσφορές έχουν συχνά χρονόμετρα που δείχνουν πόσο λίγος χρόνος σας απομένει για να πάρετε μια απόφαση ή σας λένε ότι υπάρχουν περιορισμένες ποσότητες.

Η χοάνη ενιαίου προϊόντος

Ο δεύτερος τύπος διοχέτευσης είναι προσανατολισμένος στην πώληση ενός μόνο προϊόντος.

Ο σκοπός της διοχέτευσης είναι να σας εκθέτει επανειλημμένα στο προϊόν και να εξηγεί γιατί θα είναι χρήσιμο, αν όχι απαραίτητο, για εσάς ή την επιχείρησή σας.

Αυτό επιτυγχάνεται συχνά προσελκύοντας έναν επισκέπτη να εγγραφεί για να αποκτήσει ένα δωρεάν προϊόν και στη συνέχεια στέλνοντάς του μια σειρά από μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που περιγράφουν τα οφέλη του προϊόντος που προσπαθείτε να τους πουλήσετε.

Μια λιγότερο συνηθισμένη τακτική είναι η παροχή δωρεάν εκπαίδευσης και ενημέρωσης στους υποψήφιους πελάτες, ανεξάρτητα από το αν τελικά αγοράζουν ή όχι.

Χωνί πώλησης σε χρήση

Αν έχετε αγοράσει ποτέ κάτι στη θέση Κερδίστε χρήματα στο Διαδίκτυο, έχετε ήδη εκτεθεί στη διοχέτευση πωλήσεων πολλών προϊόντων.

Συχνά μπορούν να αφήσουν μια κακή γεύση και καταλήγετε να νιώθετε ότι σας καταδιώκουν να ξοδέψετε πολύ περισσότερα χρήματα από όσα σκοπεύατε. Αυτό μπορεί να δημιουργήσει κάποια δυσαρέσκεια μέσα σου.

Εάν αναγνωρίζετε αυτό το συναίσθημα, είναι αυτό κάτι που θα θέλατε να αναδείξετε στους δικούς σας πελάτες;

Μην ξεχνάτε ότι όσοι βλέπουν τις προσφορές σας είναι αληθινά άτομα, όχι πιστωτικές κάρτες με πόδια.

Αντιμετωπίστε τους πιθανούς πελάτες σας όπως θα θέλατε να σας συμπεριφέρεται ένας πωλητής.

Γι’ αυτό προτιμώ το δεύτερο είδος χωνιού.

Δεν υπάρχει καμία σκληρή πώληση. Δίνεις στους υποψήφιους πελάτες σου κάτι δωρεάν για να τους δελεάσεις στην πόρτα.

Από εκεί, ξεκινάτε να τους εισάγετε στην προσφορά σας και γιατί μπορεί να τους ταιριάζει.

Προσπαθείτε να τους πείσετε ότι αυτό που προσφέρετε θα κάνει τη ζωή τους πιο εύκολη ή θα τους λύσει ένα πρόβλημα.

Αν αγοράσουν, τότε έχουν πάρει την απόφαση να αγοράσουν.

Δεν τους έχετε αναγκάσει να λάβουν την απόφαση χρησιμοποιώντας κάποιες ψευδείς τακτικές έλλειψης, όπως ένα χρονόμετρο αντίστροφης μέτρησης ή λέγοντας ότι είναι διαθέσιμος μόνο ένας περιορισμένος αριθμός αντιγράφων.

Επειδή ένας υποψήφιος πελάτης έχει πάρει την απόφαση να αγοράσει με τους δικούς του όρους, θα αισθάνεται πολύ καλύτερα με την απόφαση αγοράς του.

Θα έχετε κερδίσει την εμπιστοσύνη τους και μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να οικοδομήσετε περαιτέρω τη σχέση σας μαζί τους, ώστε να μπορείτε να προωθήσετε άλλες προσφορές σε αυτούς με μεγαλύτερη επιτυχία στο μέλλον.

Πώς συνδέεται λοιπόν αυτό με το μάρκετινγκ θυγατρικών;

Γενικά, οι συνεργάτες του μάρκετινγκ έχουν πρόσβαση σε συνδέσμους και πόρους συνεργατών, όπως διαφημίσεις με εικόνα και μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που μπορούν να στείλουν.

Αυτά χρησιμοποιούνται για να οδηγήσουν την επισκεψιμότητα σε μια προσφορά.

Ωστόσο, όταν ένας υποψήφιος πελάτης αγοράζει ή εγγράφεται σε μια σελίδα συμπίεσης, πηγαίνει στη λίστα email των πωλητών και όχι στη θυγατρική.

Αυτό σημαίνει ότι η θυγατρική έχει χάσει για πάντα την πρόσβαση σε αυτήν την προοπτική και ότι ο πωλητής είναι αυτός που μπορεί να κάνει μάρκετινγκ σε αυτόν τον πελάτη κάθε φορά.

Τα καλύτερα δίκτυα συνεργατών θα πληρώνουν επίσης συνεργάτες για προϊόντα που βρίσκονται στη διοχέτευση πωλήσεων ενός πωλητή.

Οπότε ναι, μπορείτε να κερδίσετε προμήθειες σε πολλά προϊόντα.

Αλλά αυτό που εσείς, ως συνεργάτης, δεν γνωρίζετε είναι εάν ο πωλητής προσφέρει προϊόντα που δεν βρίσκονται στη “δημόσια” διοχέτευση πωλήσεων σε άτομα στη λίστα τους.

Ως αποτέλεσμα, θα μπορούσατε να χάσετε προμήθειες.

Συνήθως, μια διοχέτευση πωλήσεων ξεκινά με ένα προϊόν χαμηλής τιμής, προσφέρει προϊόντα υψηλότερης τιμής στη χοάνη, με αποκορύφωμα ένα ή περισσότερα προϊόντα υψηλών εισιτηρίων στο τέλος της διοχέτευσης.

Αυτό τείνει να είναι όπου οι πωλητές βγάζουν το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων τους. Είναι πολύ πιο εύκολο να πουλήσεις ένα προϊόν με υψηλό εισιτήριο από δεκάδες προϊόντα με χαμηλό εισιτήριο.

Ο πωλητής είναι απολύτως εντός των δικαιωμάτων του να εμπορεύεται προϊόντα για τα οποία δεν θα κερδίσετε προμήθεια.

Εξάλλου, είναι κάτοχος της λίστας email στην οποία είναι πλέον εγγεγραμμένοι οι αγοραστές.

Έτσι, για να αντιμετωπίσουν αυτό, οι συνεργάτες του μάρκετινγκ έχουν δημιουργήσει τις δικές τους διοχετεύσεις πωλήσεων.

Επιλέγουν το προκαταρκτικό προϊόν, τις ανοδικές πωλήσεις και τυχόν προϊόντα υψηλού εισιτηρίου για προώθηση.

Όλα αυτά μπορεί να προέρχονται από διαφορετικούς πωλητές. Αλλά εσείς, η θυγατρική, μπορεί να πιστεύετε ότι ορισμένα προϊόντα αλληλοσυμπληρώνονται καλύτερα από ό,τι τα προϊόντα στο χωνί ενός πωλητή.

Ναι, ο υποψήφιος πελάτης θα εκτεθεί στη διοχέτευση κάθε πωλητή καθώς και στη συνδεδεμένη εταιρεία.

Αλλά η θυγατρική γνωρίζει ότι μια πώληση οποιουδήποτε προϊόντος στη δική της χοάνη θα δημιουργήσει προμήθεια.

Τούτου λεχθέντος, εξακολουθώ να πιστεύω ότι η διοχέτευση μεμονωμένου προϊόντος είναι η καλύτερη προσέγγιση από την άποψη των σχέσεων με τον πελάτη.

Εάν ένας υποψήφιος πελάτης τελικά δεν αγοράσει την προσφορά σας, εξακολουθείτε να τον έχετε στη λίστα email σας. Και τώρα ήρθε η ώρα να τους προωθήσετε μια διαφορετική προσφορά.

Μπορείτε να προωθήσετε αυτές τις προοπτικές όσο συχνά θέλετε, όπως βρίσκονται στη λίστα email σας.

Έτσι, τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα της δημιουργίας των δικών σας διοχετεύσεων πωλήσεων είναι:

  1. Μπορείτε να προσθέσετε υποψήφιους πελάτες στη δική σας λίστα email
  2. Η λίστα email σας είναι ένα επιχειρηματικό περιουσιακό στοιχείο που σας ανήκει πλήρως. Η χρησιμότητά του δεν εξαρτάται από τις ιδιοτροπίες ή τις αλλαγές αλγορίθμου της Google, του Facebook ή οποιουδήποτε άλλου.
  3. Το μάρκετινγκ μέσω email εξακολουθεί να είναι ο καλύτερος τρόπος για να κερδίσετε χρήματα στο διαδίκτυο.
  4. Μπορείτε να κάνετε μάρκετινγκ στους συνδρομητές σας όσο συχνά θέλετε.
  5. Μπορείτε να δημιουργήσετε τις δικές σας μοναδικές διοχετεύσεις πωλήσεων, συνδυάζοντας προϊόντα από διάφορους πωλητές

Ως έμπορος συνεργατών, δεν πρέπει ποτέ να στέλνετε άτομα απευθείας σε μια προσφορά. Ουσιαστικά δίνετε αποκλειστική πρόσβαση σε αυτό το άτομο στον πωλητή.

Θα πρέπει πάντα να στέλνετε τους ανθρώπους πρώτα σε μια σελίδα συμπίεσης – κάτι πουεσύδικά σας – και μόνο αφού εγγραφούν εκεί θα τους στείλετε στην προσφορά συνεργατών σας.

Με αυτόν τον τρόπο, έχετε καταγράψει τη διεύθυνση email τους και αποτελούν πλέον μέρος τηςπου ανήκει κατά 100%. επιχειρηματικό περιουσιακό στοιχείο – η λίστα email σας.

Πώς δημιουργείτε μια διοχέτευση πωλήσεων;

Εάν χρησιμοποιείτε WordPress, υπάρχουν πρόσθετα που θα δημιουργήσουν σελίδες συμπίεσης (optin) και άλλους τύπους σελίδων διοχέτευσης για εσάς.

Αλλά η δημιουργία μιας πραγματικής διοχέτευσης πωλήσεων δεν είναι η πιο εύκολη. Αυτά τα πρόσθετα είναι εξαιρετικά στη δημιουργία μεμονωμένων σελίδων και όχι μιας ολόκληρης διοχέτευσης. Μπορεί να γίνει, αλλά πρέπει να είστε πολύ οργανωμένοι και να παρακολουθείτε πώς σχετίζεται κάθε σελίδα με μια άλλη.

Μια άλλη προσέγγιση είναι να χρησιμοποιήσετε μια υπηρεσία όπως το Κάντε κλικ στις διοχετεύσεις που έχει σχεδιαστεί αποκλειστικά για τη δημιουργία διοχετεύσεων πωλήσεων. Υπάρχει ένας σύνδεσμος για μια κριτική στο βιογραφικό μου παρακάτω, εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα.

Με μια υπηρεσία όπως αυτή, δεν χρειάζεστε καν τον δικό σας ιστότοπο. Το εργαλείο μπορεί να κάνει τα πάντα για εσάς.

Leave a Comment