Είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε τη δική σας μικρή επιχείρηση;

Είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε τη δική σας μικρή επιχείρηση;

Μερικές χρήσιμες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε την επιχείρησή σαςΑνεξάρτητα από το πού βρίσκεστε στη ζωή σας – ένας πρόσφατος πτυχιούχος κολεγίου, κάποιος που θέλει να ξεκινήσει μια νέα επαγγελματική πορεία ή ένας συνταξιούχος που θέλει να ζήσει το όνειρό του – τώρα είναι μια εξαιρετική στιγμή για να ξεκινήσετε μια μικρή επιχείρηση.

Γιατί ρωτάς? Η ανάκαμψη της οικονομίας, η διαθεσιμότητα κεφαλαίων και ο αριθμός των οργανισμών που υποστηρίζουν τους ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων είναι όλα σπουδαίοι πόροι που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι επιχειρηματίες για να ξεκινήσουν το όνειρό τους.

Ακολουθούν μερικές συμβουλές που μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε για να ξεκινήσετε και να λειτουργήσει η μικρή επιχείρησή σας.

Σημαντικές πληροφορίες για τις μικρές επιχειρήσεις

Σύμφωνα με μελέτες που έγιναν από την Dun & Bradstreet, οι εταιρείες που έχουν λιγότερους από 20 υπαλλήλους έχουν λιγότερες από 40 τοις εκατό πιθανότητες να επιβιώσουν τα τελευταία τέσσερα χρόνια και μόνο εννέα τοις εκατό να το κάνουν μετά από 10 χρόνια.

Επιπλέον, τα εστιατόρια έχουν μόνο 20 τοις εκατό πιθανότητες να επιβιώσουν μετά το δεύτερο έτος. Η εκπληκτική πτυχή αυτών των στατιστικών είναι ότι μόνο το 10 τοις εκατό των επιχειρήσεων που κλείνουν το κάνουν ακούσια λόγω παραγόντων όπως η χρεοκοπία – το άλλο 90 τοις εκατό κλείνει λόγω παραγόντων όπως η έλλειψη επιτυχίας, η έλλειψη του επιθυμητού εισοδήματος ή η ο ιδιοκτήτης συνειδητοποιεί πόση δουλειά χρειάζεται για τη λειτουργία μιας μικρής επιχείρησης.

Τα τέσσερα «Μ» των Επιχειρήσεων

Μοντέλο

Ως ιδιοκτήτης επιχείρησης, είναι σημαντικό να έχετε μια επιχείρηση που σας ταιριάζει. Όταν σκέφτεστε το επιχειρηματικό μοντέλο που θέλετε να αποκτήσετε, αναρωτηθείτε αυτές τις σημαντικές ερωτήσεις:

  • Έχω κάποιο προσωπικό ενδιαφέρον ή χόμπι που θα μπορούσε να μετατραπεί σε επιχείρηση;
  • Πιστεύω προσωπικά στην υπηρεσία ή το προϊόν που ενδιαφέρομαι να πουλήσω;
  • Τι ή ποιον με νοιάζει περισσότερο;

Η απάντηση σε αυτές τις ερωτήσεις θα σας βοηθήσει να περιορίσετε και να αποφασίσετε ποιο επιχειρηματικό μοντέλο θα λειτουργήσει καλύτερα για εσάς.

Χρήματα

Οι μικρές επιχειρήσεις έχουν πολύ διαφορετικές ανάγκες και τα οικονομικά που χρειάζονται ποικίλλουν πολύ από τη μία στην άλλη.

Ωστόσο, ανεξάρτητα από το είδος ή το μέγεθος της επιχείρησης που ανοίγετε, είναι απαραίτητο να συγκεντρώσετε κεφάλαιο, να διαχειριστείτε αυτά τα χρήματα και το κόστος του προϋπολογισμού. Στις περισσότερες περιπτώσεις, τα κεφάλαια εκκίνησης για την επιχείρηση προέρχονται από προσωπικές αποταμιεύσεις του επιχειρηματία και πιθανώς σε συνδυασμό με τραπεζικά δάνεια.

Οι μελέτες ποικίλλουν σχετικά με το πόσα χρήματα χρειάζεται μια νέα επιχείρηση για να ξεκινήσει – οι ειδικοί δίνουν απαντήσεις που κυμαίνονται από $10.000 έως $80.000.

Leave a Comment