Εργασία από το σπίτι λόγω του COVID-19;

Εργασία από το σπίτι λόγω του COVID-19;

 Για κάποιον που εργάζεται ήδη ως Εικονικός Βοηθός, η εργασία από το σπίτι θα ήταν παιχνιδάκι. Ωστόσο, για όσους αναγκάζονται να εργάζονται από το σπίτι λόγω της πανδημίας COVID-19, μπορεί να είναι μια πρόκληση.

Πρώτα απ ‘όλα, πρέπει να γνωρίζετε ότι η εργασία από ένα γραφείο και η εργασία από το σπίτι είναι πολύ διαφορετική.

Στην πολυετή εμπειρία μου σε αυτόν τον κλάδο, έμαθα ότι πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι όσοι εργάζονται από το σπίτι ως Εικονικός Βοηθός περνούν καλά τη ζωή τους. Παρόλο που μπορεί να έχουν μεγαλύτερη ευελιξία, χρειάζεται τόση αυτοπειθαρχία για να μπορούν να εργάζονται αποτελεσματικά από το σπίτι.

Εάν «αναγκάζεστε» να εργάζεστε από το σπίτι επειδή η εταιρεία σας το απαιτεί για λόγους υγείας και ασφάλειας, τότε θα υπάρξουν πολλές προσαρμογές για εσάς.

Ακολουθούν μερικές συμβουλές από έμπειρους εικονικούς βοηθούς:

Τηρήστε ένα πρόγραμμα

Είμαι σίγουρος ότι το πρώτο πράγμα που θα ρωτήσετε τον εαυτό σας όταν ξυπνήσετε και συνειδητοποιήσετε ότι δεν πηγαίνετε στο γραφείο σας είναι: “Τι θα κάνω;”

Ναι, η εργασία από το σπίτι μπορεί να είναι πολύ αποπροσανατολιστική, γι’ αυτό φροντίστε να τηρείτε την καθημερινότητά σας. Ξυπνήστε την ίδια ώρα. Ετοιμάστε ταυτόχρονα το φαγητό σας. Ετοιμαστείτε την ίδια ώρα και στη συνέχεια να είστε ταυτόχρονα στη λειτουργία εργασίας σας.

Ρυθμίστε το γραφείο στο σπίτι σας

Είναι πολύ σημαντικό να έχετε έναν χώρο στο σπίτι σας που μπορεί να ρυθμιστεί ως το γραφείο σας. Πρέπει, τουλάχιστον, να έχει την όψη γραφείου και την αίσθηση γραφείου. Αυτό θα σας κάνει να είστε στη νοοτροπία εργασίας.

Ένα άλλο καλό πράγμα για αυτό είναι ότι θα κρατήσετε τον εαυτό σας (ελπίζουμε) μακριά από τυχόν περισπασμούς.

Κάνε ένα διάλειμμα

Ακριβώς όπως έχετε ένα πρωινό διάλειμμα, μεσημεριανό διάλειμμα και ένα απογευματινό διάλειμμα, είναι επίσης σημαντικό να μην καταπονείστε τον εαυτό σας υπερβολικά.

Η εργασία από το σπίτι μπορεί να σας δελεάσει να εργαστείτε περισσότερο από ό,τι αναμένεται. Αυτό θα σας κάνει λιγότερο αποτελεσματικούς τις επόμενες μέρες. Φροντίστε να κάνετε διαλείμματα.

Καθιστώ κοινωνικόν

Γνωρίζω ότι, με την πανδημία του COVID-19, μας συμβουλεύουμε να μην κάνουμε τόσες πολλές κοινωνικές συγκεντρώσεις. Ωστόσο, όλοι πρέπει να μιλήσουμε σε κάποιον. ΟποιοςΕικονικοί Βοηθοί το ξέρω αυτο.

Μπορείτε να συναναστραφείτε με τους συναδέλφους ή τους φίλους σας μέσω Skype ή Hangouts.

Leave a Comment