Ζήτηση για πολυτελή ενοικιαζόμενα ακίνητα στο Ντουμπάι

Σύμφωνα με μια νέα ανάλυση από τη Luxhabitat, μια μεσιτεία ακινήτων υψηλής ποιότητας, οι συναλλαγές δευτερεύουσας αγοράς κατοικιών στο Ντουμπάι παραμένουν σταθερές το δεύτερο τρίμηνο του 2018.

Η αγορά σημείωσε συνολικό όγκο 12,1 δισεκατομμυρίων AED το δεύτερο τρίμηνο σε σύγκριση με 14,4 δισεκατομμύρια AED το πρώτο τρίμηνο. Τα στοιχεία αποκαλύπτουν ότι πάνω από 1.400 βίλες και 6.652 διαμερίσματα αγοράστηκαν και πουλήθηκαν το τρίμηνο.

Η έκθεση ισχυρίστηκε επίσης ότι η εκτός σχεδίου δραστηριότητα της αγοράς στο Ντουμπάι συνέχισε να σταθεροποιείται το δεύτερο τρίμηνο. Υπήρξαν αρκετές νέες εκκινήσεις κατά τη διάρκεια του τριμήνου που βοήθησαν στη σταθεροποίησή του.

Οι όγκοι συναλλαγών εκτός σχεδίου μαζί με τον συνολικό αριθμό συναλλαγών μειώθηκαν σχεδόν κατά 28% από το προηγούμενο τρίμηνο σύμφωνα με την Luxhabitat. Υπάρχουν συνολικά 80.000 μονάδες που έχουν προγραμματιστεί να ολοκληρωθούν το 2018.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι ο όγκος πωλήσεων δευτερεύουσας βίλας είναι διπλάσιος από αυτόν των πωλήσεων εκτός σχεδίου το τρίμηνο, ενώ η κύρια αγορά κατοικιών το δεύτερο τρίμηνο ανήλθε συνολικά σε 3,5 δισεκατομμύρια AED.

Από τις περιοχές που αναγνωρίστηκαν από τη Luxhabitat ως προνομιακές κατοικίες, το Business Bay ήταν οι κορυφαίες επιδόσεις όσον αφορά τον όγκο πωλήσεων. Πραγματοποίησαν συνολικά συναλλαγές ύψους 2,3 δισ. AED και τους ακολούθησε στενά ο Μοχάμεντ μπιν Ρασίντ Σίτι. Η τελευταία είχε λειτουργία 1,9 δισ. AED ενώ η μαρίνα του Ντουμπάι είχε συνολικά 1,2 δισ. AED.

Ο διευθυντής ενοικίων του Ryan Kasper Luxhabitat σημείωσε ότι οι τιμές ενοικίασης συνέχισαν να πέφτουν σε όλο το Ντουμπάι. Ισχυρίζεται ότι οφείλεται στη μεγάλη ζήτηση για ενοικιαζόμενα ακίνητα υψηλής ποιότητας. Υπήρξε μια τεράστια αιχμή σε αυτή την περιοχή.

Το Kwality ιδρύθηκε αρχικά ως μονάδα ολοκλήρωσης της Kwality Ice Creams India Ltd. Μια εξέχουσα ινδική οικογένεια το απέκτησε στη συνέχεια το 2002 Κανείς από τα κεντρικά γραφεία της Kwality στο Νέο Δελχί δεν ήταν άμεσα διαθέσιμος να σχολιάσει το προγραμματισμένο κλείσιμο. Δεν έχει γίνει καμία περαιτέρω δήλωση από την εταιρεία σχετικά με την απόφασή τους και επίσης δεν αναφέρθηκε πότε θα ξεκινήσει η διαδικασία απόσυρσης.

“Αυτό, με τη σειρά του, έχει πυροδοτήσει μια τάση μεταξύ των ιδιοκτητών που επανεπενδύουν και αναβαθμίζουν τα ακίνητά τους για να ανταγωνιστούν τις πολλές νέες και σύγχρονες εξελίξεις που παραδόθηκαν πρόσφατα. Μέχρι στιγμής, φέτος έχει ενισχυθεί ότι το Ντουμπάι παραμένει μια από τις πιο ενεργές και ευέλικτες ενοικιάσεις αγορές στον κόσμο», είπε.

Leave a Comment