Οικιακή επιχείρηση και τεμπελιά σε μια

Οικιακή επιχείρηση και τεμπελιά σε μια επιχείρηση που βασίζεται στο σπίτι

 Είμαστε όλοι επιρρεπείς στην τεμπελιά γιατί ο δρόμος της ελάχιστης αντίστασης είναι ο πιο ελκυστικός. Σε μια οικιακή επιχείρηση υπάρχει περιθώριο (όχι λογοπαίγνιο) για τεμπελιά; Πριν εκπτώσουμε αυτό το χαρακτηριστικό που δεν μας αρέσει στους άλλους, αλλά εμφανίζουμε τον δικό μας χαρακτήρα, ίσως αξίζει μια δεύτερη σκέψη.

Όταν μεγάλωσα σε ένα ράντσο στο Κολοράντο, προσλάβαμε έναν άνδρα που από πολλούς στην κοινότητα θεωρούσε τεμπέλη. Ο πατέρας μου προσέλαβε τον Heavy, δεν ήξερα ποτέ το πραγματικό του όνομα, γιατί αυτός ο άνθρωπος ήταν σκληρά εργαζόμενος και μπορούσε να φτιάξει μια στοίβα σανού που θα αντιστεκόταν στο ωίδιο και τη σήψη από την εποχή των βροχών.

Δούλεψα μαζί με τον Heavy για τρεις σεζόν και έμαθα πώς προσέγγιζε τις δύσκολες καταστάσεις από μια απλή οπτική. Συνειδητοποίησα ότι πολλοί στην πόλη μας θεωρούσαν τον απλό τρόπο του να κάνει πράγματα τεμπέλη.

Όταν θέλαμε να γίνει κάτι με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο, καλούσαμε τον Heavy να κάνει το έργο γιατί ξέραμε ότι θα καταλήξει στην απλούστερη, ευκολότερη και πιο οικονομική διαδικασία. Τον πληρώσαμε καλά, περισσότερο από τους περισσότερους άλλους κτηνοτρόφους που τον προσέλαβαν επειδή εκτιμούσαμε την προοπτική του.

Όταν η τεμπελιά δεν είναι δικαιολογία για την αδράνεια, μπορεί να είναι καλό. Η εύρεση τρόπων για την επίτευξη ενός στόχου που απαιτεί λιγότερο χρόνο, λιγότερη προσπάθεια ή λιγότερη ενέργεια είναι σίγουρα ένα συν σε κάθε επιχείρηση.

Θυμάμαι τις μέρες των μηχανών μιμογράφου που τυπώναμε ενημερωτικά δελτία ή εκκλησιαστικά δελτία. Αυτές ήταν μεγάλες δυσκίνητες μηχανές εκτύπωσης μελάνης που απαιτούσαν πρώτα την πληκτρολόγηση ενός στένσιλ σε μια χειροκίνητη γραφομηχανή.

Έπρεπε να είσαι εξαιρετική δακτυλογράφος γιατί η διόρθωση ενός τυπογραφικού λάθους στο στένσιλ ήταν δύσκολη. Χρειάστηκε πολύς χρόνος και προσπάθεια για την αντιγραφή ενός εγγράφου.

Πείτε το τεμπέλης, αλλά κάποιος ανέπτυξε έναν τρόπο για να διορθώνετε εύκολα τα λάθη πληκτρολόγησης με ένα πλήκτρο backspace και να εκτυπώνετε διπλότυπα αντίγραφα χωρίς να χάνεται το μελάνι.

Κάποιος, ξέρουμε ποιος ήταν, στις αρχές της δεκαετίας του ογδόντα δημιούργησε τον οικιακό υπολογιστή που διευκόλυνε την επεξεργασία κειμένου και πολλές άλλες εργασίες. Ήταν τεμπέληδες ή εφευρετικοί; Η ιστορία τους έχει κρίνει εφευρετικούς.

Είμαστε τεμπέληδες επειδή δεν χρησιμοποιούμε μηχανήματα mimeograph και αντίγραφα εγγράφων με τον δύσκολο τρόπο; Νομίζω πως όχι.

Η ύπαρξη μιας οικιακής επιχείρησης απαιτεί, χωρίς αμφιβολία, πολλή σκληρή δουλειά. Δεν είναι ένα γρήγορο πρόγραμμα πλουτισμού, αλλά μια κουραστική και επίπονη εργασία. Ακριβώς όπως το να στοιβάζω σανό όταν ήμουν νέος, η δουλειά που απαιτείται για τη δημιουργία μιας οικιακής επιχείρησης είναι δύσκολη και σε εξαντλεί.

Leave a Comment