Πολιτισμοί Μικρό δωμάτιο | Δουλεύοντας από το σπίτι

Προσπαθώ για το μεγαλύτερο μέρος των 2 ετών να πάρω έγκριση για εργασία από το σπίτι. Τελικά συνέβη και τηλεφώνησα το περασμένο Σάββατο. Ήταν μια χαρούμενη περίσταση! Κάτι που σπάνια είχα τη χαρά να ζήσω.

Τα προηγούμενα χρόνια ήταν δύσκολο να λαμβάνω εγκρίσεις για απομακρυσμένη πρόσβαση, γνωστός και ως κλήση στο aka work from home aka ευκολία.

Η γραφική εργασία, η υποβολή αιτημάτων, οι ατελείωτες υπογραφές και η τελική έγκριση μπορεί να χρειαστούν εβδομάδες, ειδικά όταν το αίτημα βρίσκεται στο γραφείο ενός αντιπροσώπου ή υψηλότερου.

Κάθε εταιρεία στην οποία εργάστηκα είχε βασικά την ίδια πολιτική. Υπάρχει πάντα ο κίνδυνος αποστολής δεδομένων μέσω του World Wide Interweb.

Τα δεδομένα μπορεί να χαθούν, να ληφθούν κατά λάθος ή ακόμα χειρότερα, κάποιος μπορεί να εισβάλει στο σύστημα και να καταστρέψει πραγματικά τα πράγματα. Παραβιάσεις ασφαλείας συμβαίνουν συνεχώς.

Τα προσωπικά στοιχεία του καθενός πιθανότατα έχουν αφαιρεθεί από κάποιον στον σκοτεινό ιστό για να χρησιμοποιηθούν για άθλια εγκλήματα.

Αλλά το αγόρι ένιωσε καλά που περπάτησε από την κρεβατοκάμαρα στο γραφείο του σπιτιού μου περίπου 30 πόδια μακριά.

Η ευκολία έχει τόσα πολλά πλεονεκτήματα κυρίως δεν χρειάζεται να βρίσκεστε στο γραφείο στο 0-Dark-30 για κάποιο είδος ζητήματος ή υλοποίησης. Για μένα, είναι να ξυπνάω τις πρώτες ώρες και να πρέπει να οδηγώ οπουδήποτε.

Θα είμαι κουρασμένος, πιθανότατα δεν κοιμήθηκα πολύ κατά τη διάρκεια της ημέρας χάρη στο άγχος ότι πρέπει να πάω μέσα και δεν είναι ασφαλές.

Η κλήση το εξαλείφει και επιτρέπει μια σύντομη βόλτα πίσω στο κρεβάτι. κανένας οδηγός προς το σπίτι εξακολουθεί να είναι κουρασμένος ή κλειδωμένος από το να μείνει ξύπνιος όλη τη νύχτα.

Σε μεγάλο μέρος του I.T. καριέρα Κατατάχτηκα ως μη ουσιαστική προσωπική. Αυτό σήμαινε ότι δεν χρειαζόμουν να εμφανιστώ σε κακές καιρικές συνθήκες ή προβλήματα εφαρμογής.

Ωστόσο, θα αναγκαζόμουν να πάρω άδεια για εκείνη τη μέρα, δίκοπο μαχαίρι. Είναι μια κερκόπορτα για την εταιρεία να τιμωρεί τους υπαλλήλους της κατά τη γνώμη μου. Αποδεικνύεται ότι ήμουν ουσιαστικός είτε μου άρεσε είτε όχι.

Ένα παράδειγμα: Το 2001 ζούσα στο τσουχτερό κρύο του Fort Wayne της Ιντιάνα. Ήμουν με μια μεγάλη εταιρεία που δεν είχε κανένα πρόβλημα με τους ανθρώπους που εργάζονταν από το σπίτι.

Δεν υπήρχαν τέτοιου είδους παραβιάσεις ασφαλείας που υπάρχουν αυτές τις μέρες, οπότε η εταιρεία δεν ανησυχούσε πραγματικά για αυτό.

Ήταν ωραία. Όταν χτύπησε ο χειμώνας και ένα δισεκατομμύριο πόδια χιονιού με εφέ λίμνης προκάλεσε την οργή της Μητέρας Φύσης, ήμουν φρυγανισμένος στο σαλόνι παρακολουθώντας τα παραδοτέα εργασίας και τις τηλεδιασκέψεις.

Και πάλι, ήταν ωραίο (εκτός από το ότι έπρεπε να βγω με μπουλντόζα από το δρόμο).

Ένα άλλο παράδειγμα: Οι πολιτικές της εταιρείας μπορούν και επιβάλλουν έναν κανόνα σύμφωνα με τον οποίο εάν τα παιδιά σας είναι στο σπίτι λόγω κακών καιρικών συνθηκών, δεν έπρεπε να εργαστείτε λόγω της απόσπασης της προσοχής.

Το ίδιο ίσχυε αν είχατε ένα μέλος της οικογένειας με αναπηρία που χρειαζόταν φροντίδα εκείνη την ημέρα. Είναι ένας αρχαϊκός κανόνας που πρέπει να αλλάξει.

Το καταλαβαίνω, αλλά η οικογένεια πρέπει να έρχεται πριν από τη δουλειά και πρέπει να υπάρχει κάποιο περιθώριο. Υπάρχουν ορισμένες καταστάσεις που δεν μπορούν να αποφευχθούν, αλλά μην τιμωρείτε τους υπαλλήλους μην τους επιτρέπετε να καλέσουν ακόμα κι αν είναι μόνο για λίγο.

Τουλάχιστον αφήστε τον εργαζόμενο να επιλέξει ποιο είναι καλύτερο για την κατάστασή του.

Είναι μια τόσο απλή ευγένεια: Ξαναγράψτε την πολιτική. Καιρός, ένα άρρωστο μέλος της οικογένειας ή εάν είστε άρρωστος (και πιθανώς μεταδοτικός), τότε δουλέψτε από το σπίτι.

Πόσο δύσκολο είναι αυτό να το καταλάβουν οι εργοδότες; Τα κέρδη και οι ενδιαφερόμενοι θα εξακολουθούν να υπάρχουν όταν οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να είναι στο γραφείο.

Προφανώς, η τήρηση των αρχαϊκών πολιτικών τους πρέπει να είναι πιο σημαντική από την ασφάλεια των υπαλλήλων τους.

Η εκ νέου σύνταξη της πολιτικής μπορεί ακόμη και να γεννήσει κάποια πίστη ή ένα απλό ευχαριστώ από εμάς που διακινδυνεύουμε τη ζωή μας για να αυξήσουμε το τελικό αποτέλεσμα.

Leave a Comment