Προσοχή στις παγίδες της εργασίας από το σπίτι

Προσοχή στις παγίδες της εργασίας από το σπίτι

 Η εργασία από το σπίτι μπορεί να φαίνεται σαν ένα τέλειο σενάριο τόσο για τους εργοδότες, όσο και για τους εργαζόμενους και για τους ατομικούς εμπόρους.

Εξάλλου, ελαχιστοποιεί τα γενικά έξοδα, μειώνει την ανάγκη για χώρους γραφείων και επιτρέπει μεγαλύτερη ευελιξία, με ευκαιρίες να εργάζεστε όταν είστε απασχολημένοι και να κάνετε άλλα πράγματα όταν όχι.

Σε αυτόν τον κόσμο μετά τον COVID-19κάποιο προσωπικό μπορεί να φοβάται την προοπτική να επιστρέψει στην εργασία του, να ενδιαφέρεται για τη χρήση των μέσων μαζικής μεταφοράς ή μπορεί να μην έχει αρκετή πραγματική εργασία για να το συντηρήσει στην επιστροφή στην πλήρη απασχόληση.

Η εργασία στο σπίτι μπορεί να τους βοηθήσει να είναι διαθέσιμοι ανάλογα με τις ανάγκες, να μπορούν να εργάζονται ανάλογα με τις ώρες τους και στη συνέχεια να ανακτήσουν σταδιακά την αυτοπεποίθησή τους μετά από πιθανές εβδομάδες απουσίας.

Οι ατομικοί έμποροι ίσως έπρεπε να περικόψουν στα γενικά τους έξοδα, αφήστε το προσωπικό υποστήριξης και μπορεί να προσπαθεί να ανακτήσει μέρος του εδάφους που χάθηκε κατά τη διάρκεια του lockdown. Ίσως χρειαστεί να ξεκινήσουν ουσιαστικά από την αρχή, χτίζοντας τις επιχειρήσεις τους από την αρχή.

Η εργασία από το σπίτι είναι το πρώτο βήμα στο δρόμο προς την ανάκαμψη, με πολλές σημαντικές υπηρεσίες υποστήριξης που μπορούν να εμπλακούν εικονικά, όπως και όταν απαιτείται.

Μερικά λογιστικά ζητήματα πρέπει να διερευνηθούν, τουλάχιστον στην αρχή. Είναι βιώσιμη η δημιουργία ενός καθορισμένου σταθμού εργασίας;

Η προσπάθεια να εργαστείτε στο τραπέζι της κουζίνας ή σε μια περιοχή που είναι πολυσύχναστη, θορυβώδης ή έχει πολλές απαιτήσεις για τη χρήση του δεν συμβάλλει σε ένα παραγωγικό περιβάλλον εργασίας.

Ούτε το κιτ κοινής χρήσης με τα παιδιά και τις απαιτήσεις για τις εργασίες τους για το σπίτι. Αξιολογήστε τη διαθεσιμότητα χώρου, τις απαιτήσεις λογισμικού, τη χωρητικότητα του Διαδικτύου, την ασφάλεια δεδομένων και τυχόν πρόσθετες απαιτήσεις εκπαίδευσης. Θα χρειαστεί κάποιο προσωπικό ΜΑΠ ή άλλο εξοπλισμό ασφαλείας;

Συναντήσεις, δικτύωση και δημιουργία ομάδας αποτελούν συχνά βασικό συστατικό για την επιτυχία μιας επιχείρησης. Οι καλές σχέσεις λαδώνουν τους τροχούς του εμπορίου.

Όσοι έχουν τη φήμη ότι είναι δίκαιοι και συμπεριφέρονται καλά στο προσωπικό και τους πελάτες τους τα καταφέρνουν πάντα καλύτερα.

Ελέγξτε για να δείτε πού υπάρχει ένας βολικός χώρος, ξενοδοχείο ή χώρος με ζεστή επιφάνεια εργασίας που θα ήταν κατάλληλος για τις απαραίτητες ενημερώσεις και συναντήσεις.

Το Διαδίκτυο προσφέρει σημαντική επιχειρηματική συνδεσιμότητα, αλλά και αυτοπροσώπως είναι ζωτικής σημασίας.

Δουλεύοντας από το σπίτι προσφέρει την επιλογή να εργάζεται κανείς τις ώρες του, να ταιριάζει με τα παιδιά και τις σχολικές τους ώρες και τις διάφορες απαιτήσεις τους, να μπορεί να προγραμματίζει προσωπικά ραντεβού ή να ασχολείται με οικιακά θέματα πιο άνετα.

Αλλά αυτά τα μη εργατικά αντικείμενα μπορούν να αποσπάσουν όλο και περισσότερο την προσοχή σας, όπου βρίσκεστε να πηγαίνετε πολύ συχνά στο γυμναστήριο, να συναντάτε φίλους για καφέ ή να κάνετε δουλειές και όχι πραγματική δουλειά.

Ορίστε στον εαυτό σας ξεκάθαρους χρόνουςγια να ξεκινήσετε τη δουλειά όπου, ακόμα κι αν δεν είστε ιδιαίτερα απασχολημένοι, κάνετε check-in τόσο πνευματικά όσο και σωματικά, κάνετε μερικά email, ενημερώσεις μέσων κοινωνικής δικτύωσης, πραγματοποιείτε τηλεφωνικές κλήσεις, δικτυώνεστε και συμμετέχετε σε συζητήσεις με συναδέλφους, επίλυση προβλημάτων και οικοδόμηση σχέσεων.

Αλλά επίσης να είστε σαφείς σχετικά με την ολοκλήρωση της εργασίας. Το ρολόι μπορεί να είναι μια παγίδα της εργασίας από το σπίτι. είναι δελεαστικό να συνεχίσετε να εργάζεστε μέχρι να τελειώσει κάτι ή «απλώς» να κάνετε check in ξανά από φόβο μήπως χάσετε (FOMO) ή θεωρηθείτε ότι δεν είστε αρκετά παραγωγικοί.

Αποσπάσεις της προσοχής μπορεί όχι μόνο να προέρχεται από το ότι δεν βρίσκεστε σε επίσημο περιβάλλον γραφείου. Μερικές φορές μπορεί να είναι δελεαστικό να βουτήξετε μέσα και έξω από πολλά κομμάτια εργασίας, να μην τελειώσετε ένα κομμάτι πριν ξεκινήσετε κάτι νέο.

Εάν δεν προκύψει ένα νέο επείγον ζήτημα, είναι πολύ καλύτερο να παραμείνετε πειθαρχημένοι και συγκεντρωμένοι σε ένα κομμάτι της δουλειάς κάθε φορά.

Καλή τήρηση λίστας μπορεί να διασφαλίσει ότι δεν υπάρχει κίνδυνος να ξεχάσετε κάτι νέο, σημαντικό ή που εξακολουθεί να απαιτεί προσοχή. Μπορεί να αποτρέψει τη σπατάλη χρόνου και την τυχαία μεταπήδηση από το ένα πράγμα στο άλλο.

Σημαντική παγίδαΗ εργασία από το σπίτι θα μπορούσε να είναι ο απόηχος της μακροπρόθεσμης κοινωνικής απόστασης και πόσο ανήσυχος μπορεί να είναι κάποιο προσωπικό ή ατομικοί έμποροι να φύγουν από το σπίτι για να συναντήσουν άλλους.

Μερικοί άνθρωποι θα έχουν βιώσει προσωπική τραγωδία, ίσως από πρώτο χέρι. Η προοπτική να συμμετέχετε σε πολυάσχολες συναντήσεις ή σεμινάρια μπορεί να είναι τρομακτική και πρέπει να τη διαχειρίζεστε έχοντας κατά νου την ψυχική και σωματική ασφάλεια όλων.

Επίσης πώς να ντυθείς τώρα; Τολμώ να πω ότι πολλοί από εμάς έχουμε περάσει εβδομάδες με casual εξοπλισμό σαλονιού, περιστασιακά φρεσκάροντας το επάνω, ορατό μέρος του σώματός μας για το επόμενο ζουμ ή κλήση skype.

Το ντύσιμο με πιο επαγγελματική ενδυμασία εργασίας μπορεί να είναι μια καλή πειθαρχία, καθώς μεταφέρει μια πιο επιχειρηματική εντύπωση και νοοτροπία.

Η εργασία από το σπίτι απαιτεί ένα διαφορετικό σύνολο δεξιοτήτων όπου διαχειρίζεστε τη δική σας πειθαρχία, αυτοφροντίδα και καθεστώς. Δεσμευτείτε για σωστή διαχείριση του άγχους, ασκηθείτε, τρώτε καλά και διασκεδάστε.

Ναι, μπορείτε να κάνετε δουλειές, να παρακολουθήσετε το γυμναστήριο και τις εκδηλώσεις των γονέων, να απολαύσετε ένα γεύμα ή ένα παιχνίδι γκολφ, αλλά είναι επίσης σημαντικό να επενδύσετε και στην επιτυχία της επιχείρησης.

Όπως είπε κάποτε η Oprah Winfrey, αν είχατε ένα μικρό παιδί για το οποίο νοιαζόσασταν και θέλατε να μεγαλώσει υγιές και καλά, θα επικοινωνούσατε μαζί του κάθε μέρα για να εξασφαλίσετε τη συνεχή ανάπτυξή του. Το ίδιο ισχύει και για την επιχείρησή σας.

Η Susan Leigh, σύμβουλος, υπνοθεραπεύτρια, σύμβουλος σχέσεων, συγγραφέας και συνεργάτης μέσων ενημέρωσης προσφέρει βοήθεια σε θέματα σχέσεων, διαχείριση άγχους, διεκδίκηση και αυτοπεποίθηση.

Εργάζεται με μεμονωμένους πελάτες, ζευγάρια και παρέχει εταιρικά εργαστήρια και υποστήριξη.

Leave a Comment