Πώς να μετατρέψετε το χόμπι της άρσης βαρών σας σε επάγγελμα

Πώς να μετατρέψετε το χόμπι της άρσης βαρών σας σε επάγγελμα

 Η άρση βαρών γενικά χωρίζεται σε διάφορες κατηγορίες – κατασκευή σώματος, άρση δύναμης, Ολυμπιακή άρση βαρών και γενικές επιδιώξεις υγείας και φυσικής κατάστασης. Και ενώ το καθένα διαφέρει ως προς τη φιλοσοφία και την εκτέλεση, οι αρσιβαρίστες γενικά μοιράζονται ένα κοινό χαρακτηριστικό – αγαπούν τις προπονήσεις και τον χρόνο που περνούν στο γυμναστήριο.

Σε πολλές περιπτώσεις, αν όχι στις περισσότερες, η επιτυχημένη άρση βαρών περιλαμβάνει επίσης αρσιβαρίστες να κοιμούνται αρκετά, να διατηρούν μια υγιεινή διατροφή και να χρησιμοποιούν διάφορες βιταμίνες και συμπληρώματα για να διατηρούνται υγιείς και να μεγιστοποιούν τα αποτελέσματα της άρσης βαρών τους.

Ακούγεται οικείο?

Λοιπόν, πείτε μου, έχει νόημα να καταβάλετε όλη αυτή την προσπάθεια, να δημιουργήσετε ένα υγιές μυαλό, σώμα και τρόπο ζωής, απλά για να αφιερώσετε στη συνέχεια 40 ώρες την εβδομάδα σε μια δουλειά που μισείτε; Ή ακόμα και σε μια δουλειά που είναι εντάξει, αλλά εξακολουθεί να φέρνει άγχος στη ζωή σας σε καθημερινή ή εβδομαδιαία βάση;

Όλοι γνωρίζουμε ότι το άγχος μπορεί να είναι κακό για το σώμα και το μυαλό, οπότε γιατί να το περάσετε εις βάρος σας για να κάνετε κάποιον άλλον πιο πλούσιο; Ακούγεται κάπως αντιπαραγωγικό σε όλο τον υγιεινό τρόπο ζωής σας στην άρση βαρών, έτσι δεν είναι;

Τι θα γινόταν αν υπήρχε μια βιώσιμη εναλλακτική;

Ευτυχώς, υπάρχει! Εάν άρσης βαρών για λίγο καιρό με επιτυχία, θα έχετε αναμφίβολα παρατηρήσει ευεργετικές αλλαγές στη δύναμη, την ενέργεια, το σχήμα του σώματος και τη γενική σας στάση. Και οι γύρω σας, στο γυμναστήριο και έξω, πιθανότατα έχουν επίσης παρατηρήσει και σχολιάσει.

Οι άνθρωποι αρχίζουν να ρωτούν πώς έχασες βάρος, σύσφιξες τη μέση σου, χτίστηκες περισσότερους μύες ή έχεις τον χρόνο και την ενέργεια να διατηρήσεις τον τρόπο ζωής σου σε φόρμα, έτσι δεν είναι; Και εκεί βρίσκεται η απάντηση στο αίνιγμα δουλειά/τρόπο ζωής.

Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο πηγαίνουν στο γυμναστήριο τακτικά, αλλά δεν έχουν τα ίδια αποτελέσματα. Μπορεί να μην έχουν τη γνώση των κατάλληλων διαδικασιών άρσης βαρών, μπορεί να μην ξέρουν ποιες ασκήσεις είναι καλύτερες για να επιτύχουν τους στόχους τους ή μπορεί να μην έχουν θέσει ακόμη συγκεκριμένους στόχους, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να μετρήσουν τι λειτουργεί και τι τους σπαταλάει τον χρόνο τους.

Και για κάθε ένα από αυτά, υπάρχουν 5 – 10 άτομα εκτός γυμναστηρίου που θέλουν έναν υγιεινό τρόπο ζωής, που θέλουν να χάσουν βάρος, που θέλουν να είναι πιο δυνατοί ή απλά θέλουν γενικά να βελτιώσουν το σώμα τους πριν βγουν στην παραλία στο νεότερο τους μπικίνι ή μαγιό.

Πολλοί από αυτούς τρομάζουν από την ιδέα να πάνε στο γυμναστήριο και θέλουν να προπονηθούν στο σπίτι, αλλά δεν έχουν ιδέα πώς να ξεκινήσουν. Άλλοι δεν φοβούνται, αλλά δεν έχουν υπερβολικά κίνητρα – ακόμα.

Είναι εύκολο να καταλάβετε πώς η γνώση και η εμπειρία ΣΑΣ από την άρση βαρών, τη διατροφή και τον τρόπο ζωής σας μπορούν να τους βοηθήσουν, έτσι δεν είναι; Ευτυχώς, μπορείτε να ξεκινήσετε να χτίζετε την προσωπική σας επιχείρηση εκπαίδευσης με μερική απασχόληση,

επενδύοντας όσο χρόνο ή όσο λίγο χρόνο κάθε εβδομάδα έχετε διαθέσιμο, σε οποιοδήποτε σημείο της ημέρας ή της νύχτας που επιλέξετε να εργαστείτε σε αυτήν. Και σε αντίθεση με πολλές άλλες οικιακές επιχειρήσεις, έχετε μεγάλο έλεγχο του πόσο γρήγορα αναπτύσσεται η επιχείρησή σας.

Ξεκινήστε κάνοντας μια γρήγορη έρευνα στο διαδίκτυο για να δείτε ποια πιστοποίηση ταιριάζει καλύτερα στο στυλ άρσης βαρών που θέλετε να προπονήσετε. Μπορεί να θέλετε να ξεκινήσετε με την εκπαίδευση για να γίνετε Πιστοποιημένος Προσωπικός Εκπαιδευτής (CPT), Πιστοποιημένος Εκπαιδευτής Γυμναστικής (CFI) ή ακόμα και προπονητής διατροφής.

Με την πάροδο του χρόνου μπορεί να θέλετε να λάβετε και τις τρεις μαζί με άλλες, πιο συγκεκριμένες πιστοποιήσεις, αλλά προς το παρόν επιλέξτε αυτή που σχετίζεται πιο άμεσα με τον τύπο της άρσης βαρών που σας αρέσει να συμμετέχετε.

Θέλετε περισσότερο να παραμείνετε παρακινημένοι και να ολοκληρώσετε την πιστοποίηση αν σας αρέσει το θέμα και θα μάθετε επίσης νέες πληροφορίες για να βοηθήσετε τα δικά σας αποτελέσματα στην άρση βαρών.

Ενώ εργάζεστε για την πρώτη σας πιστοποίηση, ρυθμίστε και ξεκινήστε να δημοσιεύετε στους δικούς σας λογαριασμούς κοινωνικών μέσων υγείας και φυσικής κατάστασης. Αυτές θα είναι οι «βιτρίνες» σας προς τους αρσιβαρίστες καιwannabes, γι’ αυτό μην τσιγκουνευτείτε – ρυθμίστε τουλάχιστον προφίλ στο Facebook, το Instagram και το Twitter.

Εάν είστε ήδη μέλος ή γνωρίζετε άλλους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης που θα θέλατε να χρησιμοποιήσετε, τόσο το καλύτερο.

Από αυτό το σημείο και μετά, βεβαιωθείτε ότι συμμορφώνεστε με τυχόν τοπικούς νόμους και κανονισμούς σχετικά με τις οικιακές επιχειρήσεις και μιλήστε με τον ασφαλιστικό σας επαγγελματία για το εάν χρειάζεστε ασφάλιση αστικής ευθύνης όταν δίνετε οδηγίες άσκησης, ειδικά με τους πιθανούς κινδύνους για τους νέους ανθρώπους στην άρση βαρών είτε προπονούνται στο γυμναστήριο είτε προπονούνται στο σπίτι.

Αν και δεν είναι απαραίτητο να έχετε τις πιστοποιήσεις σας στην άρση βαρών για να αρχίσετε να εκπαιδεύετε άτομα, σίγουρα ενισχύει την αξιοπιστία σας όταν ξεκινάτε, τουλάχιστον μέχρι να έχετε μερικές ιστορίες επιτυχίας από τους αρχικούς σας πελάτες άρσης βαρών. Ωστόσο, μπορείτε ακόμα να κάνετε πολλά για να ξεκινήσετε την επιχείρησή σας ενώ εξακολουθείτε να εργάζεστε προς αυτές τις πιστοποιήσεις.

Σκοπεύετε να δημιουργήσετε έναν ιδιωτικό χώρο εκπαίδευσης στο γκαράζ, το υπόγειο ή τον ελεύθερο χώρο σας; Ή ψάχνετε να εκπαιδεύσετε τους ανθρώπους εικονικά, παρέχοντάς τους την απαραίτητη καθοδήγηση μέσω συνομιλιών μέσω βίντεο και προετοιμασμένων προπονήσεων ρουτίνας προσαρμοσμένων στους στόχους τους;

Είτε έτσι είτε αλλιώς, αφήστε το μήνυμα ότι ψάχνετε για μερικούς φίλους ή γνωστούς στην άρση βαρών που θέλουν να ξεκινήσουν ή να έχουν καλύτερα αποτελέσματα και ότι είστε πρόθυμοι να τους εκπαιδεύσετε δωρεάν ή με μειωμένη χρέωση για να μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε ως παραδείγματα της προπονητικής σας ικανότητας.

Και από εκεί πηγαίνετε στη δική σας οικιακή επιχείρηση, μετατρέποντας το χόμπι της άρσης βαρών σε επάγγελμά σας. Καθώς συγκεντρώνετε περισσότερες πιστοποιήσεις, περισσότερους πελάτες και μεγαλύτερους ακόλουθους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στη βιομηχανία της άρσης βαρών και της φυσικής κατάστασης,

θα διαπιστώσετε ότι οι γνώσεις, τα αποτελέσματα, η φήμη και το εισόδημά σας μπορούν όλα να αυξάνονται τακτικά ανάλογα με τον χρόνο και την προσπάθεια που επενδύετε στο νέο σας επιχείρηση που βασίζεται στο σπίτι.

Κάποια στιγμή θα μπορέσετε να αποφασίσετε να το κρατήσετε με μερική απασχόληση ή να παρακολουθήσετε την προπονητική σας άρση βαρών – και εάν θα συνεχίσετε να το κάνετε ως οικιακή επιχείρηση, να δημιουργήσετε το δικό σας προσωπικό γυμναστήριο ή να κάνετε ρυθμίσεις με ένα τοπικό γυμναστήριο για να μεταφέρετε την επιχείρησή σας εκεί.

Σε κάθε περίπτωση, θα έχετε τη χαρά και την ικανοποίηση να γνωρίζετε ότι μετατρέψατε το πάθος σας για την άρση βαρών από το χόμπι σας στο επάγγελμά σας, επιτρέποντάς σας να λειτουργείτε με τους δικούς σας όρους με το δικό σας πρόγραμμα σε μια οικιακή επιχείρηση σε έναν τομέα που είστε ήδη πραγματικά παθιασμένος με την άρση βαρών!

Leave a Comment