Πώς να ξεκινήσετε μια διαδικτυακή επιχείρηση

Διδάσκω διαδικτυακό μάρκετινγκ στους σπουδαίους ανθρώπους του μακρινού Βορρά όπου ζούμε. Ακούω συχνά την ερώτηση, “Υπάρχουν εκατομμύρια ιστότοποι στο Διαδίκτυο. Πώς μπορούμε να ανταγωνιστούμε;”

Η απλή απάντηση είναι ότι υπάρχει πολύ λίγος σοβαρός ανταγωνισμός.

ΓΕΓΟΝΟΣ:

Το 98% αυτών των ιστότοπων που θεωρείτε ότι αποθαρρύνουν τον ανταγωνισμό δεν θα υπάρχουν σε ένα χρόνο από τώρα. Πολύ λίγοι άνθρωποι γνωρίζουν, κατανοούν και ως εκ τούτου δεν χρησιμοποιούν τη διαδικασία CTPM.

Αυτή η απλή διαδικασία περιλαμβάνει:

 • Δημιουργία ιστοσελίδας με υψηλή ποιότηταΠεριεχόμενο άμεσα συνδεδεμένη στο κύριο θέμα του ιστότοπού σας.
 • Οι μηχανές αναζήτησης είναι εξαιρετικές στο να κρίνουν την ποιότητα του ιστότοπού σας. Όσο περισσότερο βλέπουν πόσο καλός είσαι, θα σου στέλνουν όλο και περισσότερα ΔΩΡΕΑΝ (βιολογικά)ΚΙΝΗΣΗ στους ΔΡΟΜΟΥΣ.
 • Η δουλειά σας ως επιχειρηματίας πληροφοριών (ένας infopreneur) είναι να πείσετε τους επισκέπτες σας ότι είστε ειδικός σε οτιδήποτε αφορά τον ιστότοπό σας. Αυτό ονομάζεταιΠροπώληση.
 • Όταν έχετε όλα τα προαναφερθέντα σωστά, θα κάνετε συστάσεις στους επισκέπτες σας σχετικά με την καλύτερη λύση για τον όρο αναζήτησής τους. Αυτό είναι τοΝομισματοποίηση μέρος της εξίσωσης.

Σε αυτό το άρθρο, θα εξηγήσω το γλυκό ρόλο που παίζει το περιεχόμενο σε αυτόν τον λαβύρινθο.

Όταν κάνετε μια αναζήτηση για οποιοδήποτε θέμα, η μηχανή αναζήτησης που χρησιμοποιείτε θα σας δίνει σελίδες μετά από σελίδα ιστοτόπων.

Αυτά στην πρώτη σελίδα είναι αυτά που η μηχανή αναζήτησης θεωρεί ότι είναι οι καλύτεροι δυνατοί ιστότοποι για να σας δώσουν την καλύτερη δυνατή λύση σε ό,τι ζητήσατε.

Πώς ξέρουν πόσο καλός είναι ένας ιστότοπος; Υπάρχουν εκατοντάδες κριτήρια που χρησιμοποιούν οι μηχανές αναζήτησης για να κρίνουν την ποιότητα ενός ιστότοπου. Μερικά είναι:

 • Οι μηχανές αναζήτησης παρακολουθούν πόσο καιρό ένας επισκέπτης παραμένει σε έναν ιστότοπο. Αυτό ονομάζεται ποσοστό εγκατάλειψης. Όσο περισσότερο παραμένει κάποιος σε έναν ιστότοπο, τόσο καλύτερα η μηχανή αναζήτησης κρίνει το περιεχόμενό σας.
 • Επίσης παρακολουθούν πόσες σελίδες σε έναν ιστότοπο επισκέπτονται οι επισκέπτες. Όσο περισσότερες σελίδες επισκέπτονται, τόσο πιο ενδιαφέρουσες πληροφορίες οι μηχανές θεωρούν ότι έχει ο ιστότοπός σας και του δίνουν υψηλότερη βαθμολογία.
 • Ένας πραγματικά κορυφαίος ιστότοπος συνδέεται με άλλους ιστότοπους. Οι μηχανές αναζήτησης εκτιμούν ιδιαίτερα αυτούς τους εισερχόμενους συνδέσμους. Έχετε αυτό το μυαλό καθώς δημιουργείτε και αναπτύσσετε τον ιστότοπό σας.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο συνιστάται ιδιαίτερα να ξεκινήσετε διαδικτυακά με κάτι για το οποίο γνωρίζετε πολύ ή κάτι για το οποίο είστε παθιασμένοι, κάτι με το οποίο αισθάνεστε άνετα. Αυτό θα σας διευκολύνει πολύ να δημιουργήσετε όλο και περισσότερο ποιοτικό περιεχόμενο που περιστρέφεται γύρω από το κύριο θέμα του ιστότοπού σας.

Για παράδειγμα, ο ιστότοπός σας για σκύλους Τσιουάουα θα έχει:

 • Όμορφες εικόνες από Τσιουάουα που οι επισκέπτες μπορούν να δουν με ζωηρά χρώματα.
 • Ένα τμήμα για τις μόδες Τσιουάουα.
 • Ενότητα για την εκπαίδευση στο Τσιουάουα.
 • Περιποίηση Chihuahua (μπορούν σχεδόν να αισθανθούν τα λεία μαλλιά).
 • Θέματα υγείας Chihuahua.
 • Ονόματα Chihuahua.
 • Διατροφή Τσιουάουα.
 • Μια ενότητα “In Memoriam”.
 • Και ούτω καθεξής. Όλα τα Τσιουάουα θα καλυφθούν.

Ένα ενδιαφέρον σημείο είναι ότι η ανορθογραφία της λέξης Chiwawa αναζητείται στο Google περίπου 10.000 φορές το μήνα! Τέτοια ορθογραφικά λάθη εμφανίζονται συχνά σε πολλά θέματα και ορισμένοι έξυπνοι επιχειρηματίες χρησιμοποιούν το ορθογραφικό λάθος για να αυξήσουν την επισκεψιμότητά τους!

Τώρα έχετε μια βασική κατανόηση του πόσο σημαντικό είναι το περιεχόμενο για το πώς να ξεκινήσετε μια διαδικτυακή επιχείρηση.

Να το θυμασαι:

Τα πάντα στο Διαδίκτυο αφορούν πληροφορίες είτε ψάχνετε τον καλύτερο τρόπο να ζητήσετε από το αγαπημένο σας κορίτσι να βγουν ραντεβού είτε πώς να αλλάξετε το λάδι στη μεγάλη σας μπουλντόζα σε καιρό -50 βαθμούς στην Αρκτική.

Για παράδειγμα, εάν έχετε έναν ιστότοπο για αναρρίχηση τριαντάφυλλων, κάντε το περιεχόμενό σας τόσο ζωντανό ώστε οι επισκέπτες σας να μπορούν πραγματικά να μυρίσουν τη γλυκιά μυρωδιά των τριαντάφυλλων.

Μόλις κατακτήσετε την τέχνη του ταιριάσματος ενόςακριβής όρος αναζήτησης με τοακριβές περιεχόμενο υψηλής ποιότηταςτου δικτυακού σας τόπου, θα κερδίσετε χρήματα.

Δεν θα μπορείτε να το βοηθήσετε γιατί αυτή η θαυμάσια αντιστοίχιση της ανάγκης με την εκπλήρωση είναι σπάνια και γι’ αυτό το 98% των ιστοσελίδων στο Διαδίκτυο σήμερα δεν θα υπάρχουν σε ένα χρόνο από τώρα.

Leave a Comment