Τι είναι το μάρκετινγκ θυγατρικών – και γιατί πρέπει να το χρησιμοποιείτε

Τι είναι το μάρκετινγκ θυγατρικών – και γιατί πρέπει να το χρησιμοποιείτε

 Αν σας ενδιαφέρει να εργάζεστε με ευελιξία από τον φορητό υπολογιστή σας, το μάρκετινγκ συνεργατών μπορεί να είναι μια επιλογή. Με πολλά προϊόντα στο διαδίκτυο για προώθηση των θυγατρικών και πολλούς τρόπους προώθησης τους, είναι ένα πολύ ευέλικτο επιχειρηματικό μοντέλο που μπορεί να σας δώσει χρόνο και οικονομική ελευθερία. Αρχικά όμως πολλές θυγατρικές παλεύουν να κάνουν πωλήσεις.

Είναι μια διαδικασία εκμάθησης της ικανότητας του μάρκετινγκ των θυγατρικών προϊόντων. Ωστόσο, εάν είστε αποφασισμένοι να μάθετε αυτή την ικανότητα, μπορεί να σας εξυπηρετήσει για το υπόλοιπο της ζωής σας.

Μόλις επιτύχετε ως συνεργάτης, μπορείτε να ζήσετε οπουδήποτε, να εργαστείτε για τον εαυτό σας και να μην χρειαστείτε ποτέ ξανά άλλη δουλειά ή υπάλληλο. Αυτό είναι ένα μεγάλο «βραβείο» και για το οποίο αξίζει να εργαστείτε. Αλλά πολλοί το εγκαταλείπουν πριν φτάσουν στο σημείο να κάνουν μια μόνο πώληση.

Η καμπύλη εκμάθησης για το μάρκετινγκ θυγατρικών μπορεί να είναι απότομη και δεν υπάρχουν εγγυήσεις. Θα χρειαστεί να πουλήσετε κάτι για να μπορέσετε να φτιάξετε οτιδήποτε. Έτσι, εάν είστε απελπισμένοι για χρήματα, μάλλον δεν είναι κάτι στο οποίο θα πρέπει να βασιστείτε για εισόδημα αμέσως.

Αλλά αν είστε σοβαροί για τη δημιουργία εισοδήματος από το Διαδίκτυο και είστε πρόθυμοι να καταβάλετε προσπάθεια, οι ανταμοιβές μπορεί να είναι μεγάλες.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να κάνετε μάρκετινγκ θυγατρικών και ανάλογα με τις δικές σας συνθήκες μπορείτε να επιλέξετε μία από τις πολλές στρατηγικές ή να επιλέξετε ένα ζευγάρι. Ωστόσο, η γενική συμβουλή είναι να επιλέξετε μια στρατηγική μάρκετινγκ και να την τηρήσετε μακροπρόθεσμα μέχρι να κερδίσετε. Το άλμα από τη μια στρατηγική στην άλλη μπορεί να σημαίνει ότι απλώνεστε πολύ αδύνατοι. 

Οποιαδήποτε στρατηγική μπορεί να είναι σκληρή, επομένως είναι καλή ιδέα να εμμείνετε σε αυτήν με την οποία νιώθετε άνετα. Το blogging ή το μάρκετινγκ περιεχομένου είναι μια πιο αργή στρατηγική από ό,τι μέσω της χρήσης μάρκετινγκ επί πληρωμή.

Ορισμένες θυγατρικές θα επενδύσουν σε προγράμματα υψηλών εισιτηρίων και στη συνέχεια θα χρησιμοποιήσουν το μάρκετινγκ επί πληρωμή για να δημιουργήσουν και να κλιμακώσουν την επιχείρησή τους αρκετά γρήγορα. Αυτό απαιτεί πολύ περισσότερες επενδύσεις από κάποιον που θέλει να χρησιμοποιήσει δωρεάν προγράμματα και να δημιουργήσει επισκεψιμότητα μέσω blogging, για παράδειγμα.

Ανάλογα με τις δικές σας ιδιαίτερες συνθήκες, μπορείτε να επιλέξετε μια στρατηγική που ταιριάζει σε εσάς και τον προϋπολογισμό σας. Ωστόσο, οι δωρεάν στρατηγικές μάρκετινγκ μπορεί να διαρκέσουν πολύ περισσότερο και απαιτούν πολύ περισσότερη δουλειά.

Το blogging ή η δημιουργία βίντεο είναι δύο τέτοιες στρατηγικές. Ανεβάζοντας ένα βίντεο στο YouTube κάθε μέρα ή δημιουργώντας μια ανάρτηση ιστολογίου, δεν θα πρέπει να περιμένετε πολλά να συμβούν βραχυπρόθεσμα. Αλλά με μήνες και χρόνια κάνοντας αυτή τη δραστηριότητα, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα ωραίο παθητικό εισόδημα μέσω της προώθησης προϊόντων θυγατρικών μέσω του περιεχομένου σας.

Με την πάροδο του χρόνου, το περιεχόμενό σας θα μεγαλώνει και τα βίντεο και οι αναρτήσεις που γράψατε πριν από χρόνια μπορούν να σας αποφέρουν εισόδημα. Καθώς ο όγκος του περιεχομένου σας αυξάνεται, θα πρέπει να δείτε το εισόδημά σας να αυξάνεται και από τις πωλήσεις.

Αυτό θα εξαρτηθεί επίσης από διάφορους παράγοντες, φυσικά. Ανάλογα με το θέμα και την ικανότητά σας να δημιουργείτε χρήσιμο και ενδιαφέρον περιεχόμενο, αυτό μπορεί να διαρκέσει αρκετούς μήνες ή και χρόνια μέχρι να δείτε τακτική έλξη στην επιχείρησή σας στο διαδίκτυο.

Μια πολύ πιο γρήγορη μέθοδος είναι να χρησιμοποιήσετε τη δημιουργία λιστών και το μάρκετινγκ επί πληρωμή. Με τη δημιουργία λίστας, δημιουργείτε μια λίστα με συνδρομητές email και τους στέλνετε τακτικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μέσω μιας αυτόματης απάντησης.

Καθώς η λίστα σας μεγαλώνει και δημιουργείτε σχέσεις με τους συνδρομητές σας, θα πρέπει να σας γνωρίσουν, να σας αρέσουν και να σας εμπιστευτούν. Δημιουργείτε έσοδα από τη λίστα email σας παρέχοντας χρήσιμα προϊόντα θυγατρικών που θα έχουν αξία για τους συνδρομητές σας.

Αρχικά όμως, ως έμπορος θυγατρικών μπορεί να είναι δύσκολο. Με μια λίστα μόνο 90 ​​ατόμων, είναι πολύ πιο δύσκολο να πραγματοποιήσετε πωλήσεις από ό,τι με μια λίστα 90.000 συνδρομητών. Τις πρώτες μέρες μπορεί να είναι δύσκολο να το δεις αυτό, και το μόνο που κοιτάς είναι η έλλειψη πωλήσεων που έχεις κάνει!

Επομένως, οι θυγατρικές πρέπει να είναι υπομονετικές και να καταλαβαίνουν από το να χτίζουν μια επιχείρηση. Ωστόσο, πολλές θυγατρικές δεν το βλέπουν αυτό και εγκαταλείπουν πολύ νωρίς. Πριν καν δημιουργήσουν μια λίστα email με 1000 συνδρομητές, δηλώνουν ότι «δεν λειτουργεί» και σταματούν!

Μια καλή αναλογία του μάρκετινγκ θυγατρικών είναι να δούμε το κινεζικό δέντρο μπαμπού. Ένα κινέζικο δέντρο μπαμπού κυοφορεί υπόγεια για 4-5 χρόνια προτού οτιδήποτε σπάσει την επιφάνεια του εδάφους.

Μόλις διαπεράσει το έδαφος, μπορεί να φτάσει τα 90 πόδια σε μια περίοδο έξι εβδομάδων.

Το μάρκετινγκ θυγατρικών είναι σχεδόν το ίδιο. Η περίοδος κύησης μπορεί να είναι μήνες ή χρόνια. Αυτή είναι η πιο δύσκολη περίοδος για τις θυγατρικές, επειδή δεν έχουν αποδείξεις ότι η επιχείρησή τους λειτουργεί.

Υπάρχουν μερικοί άλλοι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να βελτιστοποιήσετε την έλξη σας και με μια διαδικτυακή θυγατρική επιχείρηση. Για χρόνια πάλευα με το affiliate marketing γιατί δεν το ήξερα αυτό. Συμμετείχα σε προγράμματα θυγατρικών της Amazon και του eBay και δούλεψα σκληρά για να δημιουργήσω περιεχόμενο μόνο για να δημιουργήσω σχεδόν τίποτα!

Αργότερα έμαθα για ψηφιακά προϊόντα που πλήρωναν πολύ περισσότερα όσον αφορά τις προμήθειες. Η Amazon, για παράδειγμα, πληρώνει από 1-11% προμήθεια σε ένα προϊόν που πωλείται από μια θυγατρική. Τα ψηφιακά προϊόντα συνήθως πληρώνουν πολύ περισσότερα και συχνά από 40% έως και 100% σε ορισμένες περιπτώσεις.

Τα ψηφιακά προϊόντα με συνδρομή προσφέρουν επίσης στη θυγατρική μια μεγαλύτερη ευκαιρία να κερδίζει τακτικά έσοδα από έναν μικρό αριθμό πωλήσεων. Ως αρχάριος, αξίζει σίγουρα να χρησιμοποιήσετε συνδρομητικά προϊόντα θυγατρικών. Αυτά είναι πράγματα όπως οι συνδρομές και τα προϊόντα λογισμικού που χρησιμοποιούνται από τις ίδιες τις διαδικτυακές επιχειρήσεις.

Ένα προϊόν συνδρομής μπορεί να επιτρέψει σε μια σχετικά νέα θυγατρική να αρχίσει να κερδίζει τακτικές προμήθειες πολύ πιο γρήγορα. Δεδομένου ότι αρχικά η λήψη της πρώτης προμήθειας είναι το πιο δύσκολο κομμάτι, οι συνδρομές σας δίνουν ένα πρόσθετο μπόνους και σας βοηθούν να επιτύχετε περισσότερη σταθερότητα με τον ίδιο όγκο εργασίας.

Τα προϊόντα υψηλών εισιτηρίων είναι ένα άλλο θέμα που πρέπει να λαμβάνεται υπόψη και για τις θυγατρικές. Με ένα ψηφιακό προϊόν υψηλού εισιτηρίου, μπορείτε να κερδίσετε πολύ μεγαλύτερες προμήθειες για μία μόνο πώληση.

Ένα προϊόν $100, για παράδειγμα, μπορεί να σας προσφέρει μια προμήθεια $40. Ενώ ένα προϊόν $1000 θα σας δώσει μια ωραία ημέρα πληρωμής $400 – με ό,τι συνήθως αντιστοιχεί στον ίδιο όγκο εργασίας.

Αξίζει επίσης να εγγραφείτε σε μια διαδικτυακή κοινότητα και να λάβετε τη βοήθεια και την υποστήριξη μεντόρων, εάν ακολουθείτε το μονοπάτι της θυγατρικής. Με έναν μέντορα, έχετε υποστήριξη και καθοδήγηση.

Εκείνες τις στιγμές που θέλετε να τα παρατήσετε, θα σας ξαναβάλουν σε καλό δρόμο και θα σας στηρίξουν και θα σας βοηθήσουν. Όταν δουλεύεις μόνο εσύ, μπορεί να είναι πολύ δύσκολο όταν δεν κάνεις μεγάλη πρόοδο.

Leave a Comment