Το CRM και η επιχείρησή σας που βασίζεται στο σπίτι

Το CRM και η επιχείρησή σας που βασίζεται στο σπίτι

 Σκέφτομαι ότι το CRM (Customer Relationship Management) έχει να κάνει τόσο με την οικιακή σας επιχείρηση όσο και με την πρόθεση μιας εταιρείας να παρέχει ποιοτική υποστήριξη πελατών προκειμένου να διατηρήσει τους πελάτες που αγοράζουν τα προϊόντα τους. Ε

ίτε η επιχείρησή σας είναι η δημιουργία περιεχομένου κάποιου είδους, το blogging, η πώληση προϊόντων στο Διαδίκτυο κ.λπ., μάρκετινγκ κάνετε τον εαυτό σας και αυτό που κάνετε σε άλλους. Και όλα έχουν να κάνουν με την οικοδόμηση μακρύτερων και διαρκών σχέσεων.

Μια εταιρεία πουλά το προϊόν της σε έναν καταναλωτή και στη συνέχεια το υποστηρίζει. Γιατί; Έτσι, ο καταναλωτής παραμένει ευχαριστημένος με το προϊόν και την εταιρεία. γνωρίζοντας ότι αυτό οδηγεί στον καταναλωτή να γίνει πρεσβευτής της εταιρείας, της επωνυμίας και του προϊόντος.

Επίσης, έτσι ώστε ο καταναλωτής να αγοράσει ξανά. Είναι πολύ πιο εύκολο να δημιουργήσετε μελλοντικές πωλήσεις με άτομα που έχουν ήδη αγοράσει το προϊόν σας και τους αρέσει παρά να ξοδεύετε το κεφάλαιο και την ενέργειά σας δελεάζοντας άλλους που δεν έχουν αγοράσει ποτέ από εσάς να κάνουν μια αγορά μαζί σας. Ένας ευχαριστημένος καταναλωτής αγοράζει από εσάς ξανά, ξανά και ξανά.

Και δεν είναι μόνο αυτό που κάνουμε καθώς χτίζουμε τα κοινωνικά μας δίκτυα; Εργαζόμαστε για να οικοδομήσουμε μακροχρόνιες σχέσεις με όσους ερχόμαστε σε επαφή.

Αν τα καταφέρουμε, μας ακολουθούν πραγματικά – δεν πατούν απλώς ένα κουμπί παρακολούθησης μία φορά με την ελπίδα ότι θα τους ακολουθήσουμε και ο αριθμός των “ακολούθων” τους θα αυξηθεί. Στην πραγματικότητα δεν πρόκειται για αριθμούς, αν και αυτό αυξάνει κάπως την έκθεσή μας.

Στην πραγματικότητα πρόκειται για τη δημιουργία σχέσεων με εκείνους που μας ακολούθησαν – γιατί τότε, αντί να είναι απλώς ένας αριθμός, γίνεται ένα άτομο που ενδιαφέρεται για το περιεχόμενό μας που στη συνέχεια θα το δει, θα το σκεφτεί, θα το επικοινωνήσει με άλλους και πιθανώς ακόμη και να συμβάλει στην οικονομική επιτυχία και την επιβίωσή μας κατά κάποιο τρόπο.

Αυτό είναι το κομμάτι που βγάζει την πραγματική δουλειά εκεί έξω. Όχι απλώς χτίζοντας τους αριθμούς σου, αλλά χτίζεις τις σχέσεις σου. Ψάξτε να οικοδομήσετε αυτές τις σχέσεις καθώς είναι η ψυχή σας.

Ορίστε λοιπόν μερικές συμβουλές για πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε καθώς διανύετε την ημέρα Δημιουργίας Περιεχομένου ή Blogging.

Εάν κάποιος σας στείλει ένα σημείωμα οποιουδήποτε είδους, αφιερώστε τα λίγα δευτερόλεπτα ή λεπτά που απαιτούνται για να του απαντήσετε. Ενημερώστε τους ότι τα ακούτε και νοιάζεστε.

Εάν πιστεύετε ότι μπορείτε να τους βοηθήσετε με κάτι – κάτι που μπορεί να χρειαστεί να κάνετε ένα επιπλέον μίλι και να ελέγξετε πραγματικά το blog ή τον ιστότοπο ή το βίντεό τους. τότε κάνε το. Δώστε τη βοήθεια, τη συμβουλή, έναν σύνδεσμο προς κάπου χρήσιμο για αυτούς, κ.λπ. Κάντε ό,τι μπορείτε.

Αν κάποιος σας ακολουθεί, ακολουθήστε τον πίσω. Και όχι μόνο αυτό, αν με την πάροδο του χρόνου παρατηρήσετε ότι δημιουργούν ή δημοσιεύουν δικό τους περιεχόμενο, ελέγξτε το και κάντε “Μου αρέσει” ή “+1” ή “Καρφίξτε” το εάν αξίζει κάποιας μορφής επιβεβαίωση. Μαντέψτε τι συμβαίνει:

Παρατηρούν. Την επόμενη φορά που θα βάλεις κάτι εκεί έξω, θα σε θυμούνται και θα σταματήσουν μια στιγμή για να δουν τι έχεις δημιουργήσει και ίσως κάποια καλά πράγματα να συμβούν και σε σένα.

Κάνοντας τα παραπάνω πράγματα, στο επόμενο επίπεδο αλληλεπίδρασης, αυτό που αρχίζει να συμβαίνει είναι να κάνετε φίλους εκεί έξω στον κυβερνοχώρο. Αυτοί οι φίλοι σας βοηθούν να χτίσετε τη μέρα σας όπως εσείς βοηθάτε να χτίσετε τη δική τους και δεν είναι πια ένας κόσμος τόσο μοναχικός – όλοι ανυπομονείτε να συνδεθείτε ξανά ο ένας με τον άλλον κάποια στιγμή στο εγγύς μέλλον.

Οι συνεργασίες ξεκινούν και όλοι αρχίζετε να βοηθάτε ο ένας τον άλλον να αναπτυχθεί και να πετύχει. Η ζωή σας και οι ζωές τους εμπλουτίζονται. Ο κόσμος γίνεται καλύτερος.

Απολαύστε λοιπόν την εμπειρία και την επιχείρησή σας στα social media. Εδώ είναι πραγματικά οι ανταμοιβές. Οι φιλίες που χτίζεις.

Σχετικά με τον Dan Grey Wood:

Ο Dan είναι επαγγελματίας στρατηγικός και σύμβουλος ψηφιακού μάρκετινγκ που παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες σε επιχειρήσεις και εταιρείες.

Επίσης, διαδικτυακός εκπαιδευτής, ο Dan έχει αυτήν τη στιγμή πάνω από 19.000 μαθητές που παρακολουθούν τα μαθήματα επιχειρηματικότητας, επιχειρήσεων και μάρκετινγκ στο Διαδίκτυο.

Leave a Comment