Τρόποι για αποτελεσματική εργασία από το σπίτι

Στην εποχή που ζούμε, υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι που εργάζονται από το σπίτι σε τακτική βάση ή σε καθημερινή βάση. Οι λόγοι μπορεί να είναι πολλοί, ξεκινώντας από θέματα υγείας, μακροχρόνιες μετακινήσεις, μητρότητα και ούτω καθεξής.

Η πεποίθηση ότι ένας υπάλληλος πρέπει να βρίσκεται στο γραφείο για να είναι αποτελεσματικός αλλάζει τώρα σταδιακά, με τα οφέλη της εργασίας από το σπίτι να προκύπτουν άφθονα.

Ωστόσο, για μερικούς ανθρώπους, ειδικά αν μόλις ξεκινήσατε να εργάζεστε από το σπίτι, τα πράγματα μπορεί να γίνουν λίγο συντριπτικά. Εδώ είναι μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να οργανώσετε το «οικιακό γραφείο» σας.

Ένας σταθερός χώρος γραφείου

Η δημιουργία ενός δωματίου (ή ενός τμήματος ενός δωματίου) ως γραφείου σας μπορεί να συμβάλει σημαντικά στη δημιουργία μιας αίσθησης διάθεσης και κινήτρου που διαφορετικά θα έλειπαν όταν δεν είστε στο γραφείο.

Φτιάξτε ένα τραπέζι, μια εργονομική καρέκλα (ναι, είναι μια επένδυση που δεν θα μετανιώσετε αν εργάζεστε από το σπίτι τακτικά) και άλλα απαραίτητα που μπορεί να χρειαστείτε για τη δουλειά, για παράδειγμα, έναν σταθμό φόρτισης για τον υπολογιστή ή το κινητό σας σε αυτήν την περιοχή .

Μείνετε σε αυτό το μέρος όσο καλύτερα μπορείτε ενώ εργάζεστε και απομακρυνθείτε όταν δεν είστε. Μπορείτε ακόμα να επισκεφτείτε αυτήν την περιοχή όταν δεν εργάζεστε, αλλά βεβαιωθείτε ότι δεν είναι κοντά στο κρεβάτι στο οποίο κοιμάστε.

Σε μικρότερα σπίτια μπορεί να είναι δύσκολο να το κανονίσετε, αλλά προσπαθήστε να στήσετε τον χώρο εργασίας σας σε διαφορετικό δωμάτιο από το υπνοδωμάτιό σας .

Αυτό δεν συμβαίνει επειδή μπορεί να σκαρφαλώσετε κατά λάθος στο κρεβάτι σας και να κοιμηθείτε κατά τις ώρες εργασίας, αλλά επειδή η ποιότητα του ύπνου σας τη νύχτα μπορεί να επηρεαστεί από την παρουσία των εργασιακών σας πραγμάτων.

Ποιότητα αέρα

Ενώ βρίσκεστε σε εσωτερικούς χώρους το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας, είναι σημαντικό να διασφαλίσετε ότι έχετε επαρκή αερισμό και καλής ποιότητας αέρα για να αναπνέετε.

Εάν ζείτε σε μια περιοχή όπου το επίπεδο ρύπανσης είναι χαμηλό, κρατήστε τα παράθυρά σας ανοιχτά ανά πάσα στιγμή ώστε ο καθαρός αέρας να διεγείρει τον εγκέφαλό σας και να βελτιώσει την αποτελεσματικότητά σας.

Εάν, δυστυχώς, ζείτε σε μια περιοχή όπου ο εξωτερικός αέρας είναι φρικτός, συνιστάται ένας καθαριστής αέρα. Να θυμάστε ότι η υγεία σας είναι υψίστης σημασίας ανεξάρτητα από το πού εργάζεστε.

Ασκηση

Αν και η άσκηση είναι εντολή για όλους, είναι ακόμη πιο σημαντική για άτομα που εργάζονται από το σπίτι. Όταν είστε στο γραφείο, μπορεί να κάνετε συχνά διαλείμματα στην καφετέρια ή σε ένα κατάστημα τσαγιού/καφετέριας στην άκρη του δρόμου, αλλά όταν είστε σπίτι, αυτά τα διαλείμματα εξαλείφονται από τη ρουτίνα σας. Ως εκ τούτου, είναι υψίστης σημασίας η τακτική άσκηση.

Επιλέξτε ό,τι λειτουργεί για εσάς – γιόγκα, αερόμπικ, βάρη, καρδιο, αλλά να είστε τακτικοί και επιμελείς σε αυτό.

Έξοδος

Φροντίστε να φεύγετε από το σπίτι τουλάχιστον για δέκα ή δεκαπέντε λεπτά κάθε εργάσιμη μέρα. Θα μπορούσατε είτε να κάνετε μια γρήγορη αποστολή, όπως να πάτε στο ΑΤΜ, να παραλάβετε το στεγνό καθάρισμα, να αγοράσετε δείπνο και ούτω καθεξής, είτε να κάνετε μια απλή βόλτα στη γειτονιά σας τουλάχιστον.

Το να βγαίνεις έξω μια φορά τη μέρα και να βλέπεις άλλους ανθρώπους στο δρόμο βοηθάει τον εγκέφαλό σου να χαλαρώσει, γιατί, τελικά, είμαστε όλοι κοινωνικά όντα.

Μην υπερφορτώνετε

Πολλοί άνθρωποι, ειδικά στην αρχή, τείνουν να αισθάνονται ένοχοι που δεν εργάζονται από το γραφείο. Νιώθουν ότι δεν δουλεύουν αρκετά ή ότι κάτι λείπει.

Μερικοί άνθρωποι το έχουν ακόμη χειρότερο επειδή άλλοι που πηγαίνουν στο γραφείο τακτικά έχουν την τάση να δείχνουν με το δάχτυλο και να καταδικάζουν όσους εργάζονται από το σπίτι.

Σχηματικές παρατηρήσεις όπως “Ω, τι ξέρεις για την ταραχώδη κίνηση που περνάμε”, ή “Δουλεύεις από το σπίτι, αυτό σημαίνει ότι έχεις άφθονο χρόνο”, έως “Δεν νομίζω ότι οι άνθρωποι που εργάζονται από το σπίτι στην πραγματικότητα να γίνει οποιαδήποτε δουλειά», ακούγονται πολύ συχνά. Μην κολλάτε σε τέτοια πράγματα.

Ακριβώς επειδή εργάζεστε από το σπίτι δεν σημαίνει ότι πρέπει να εργάζεστε περισσότερες ώρες. Διορθώστε τις ώρες εργασίας σας όπως θα κάνατε αν ήσασταν στο γραφείο και επιμείνετε σε αυτό.

Leave a Comment