Ψάχνω να ξεκινήσω μια εργασία από το σπίτι

Η ψηφιακή τεχνολογία – το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και τα smartphone, πάνω απ ‘όλα – έχουν βελτιώσει σημαντικά την ικανότητα των εργαζομένων να είναι παραγωγικοί εκτός ενός παραδοσιακού γραφείου.

Ακόμα κι έτσι, οι περισσότερες δουλειές με λευκούς γιακά εξακολουθούν να γίνονται σε ένα γραφείο.

Στην πράξη, η σύγχρονη τεχνολογία επικοινωνιών χρησιμοποιείται εξίσου για τη σύνδεση των φυσικών χώρων εργασίας μεταξύ τους -όσο και στη Slate, η οποία διατηρεί δύο γραφεία, ένα στη Νέα Υόρκη και ένα στην D.C.- όσο και για τη διασπορά τους.

Ένας λόγος είναι ότι, σύμφωνα με μια νέα έρευνα σε εργαζόμενους γραφείου που διεξήχθη από την Wakefield Research για την εταιρεία συμβούλων πληροφορικής Citrix, τα περισσότερα αφεντικά είναι αμφίβολα σχετικά με την τηλεργασία.

Οι μισοί εργαζόμενοι λένε ότι το αφεντικό τους αποδοκιμάζει την εξ αποστάσεως εργασία και μόνο το 35 τοις εκατό λέει ότι είναι ανεκτή.

Τα δύσπιστα αφεντικά πιθανότατα θα ενισχύουν τις αμφιβολίες τους από την ίδια έρευνα, η οποία δείχνει ότι το 43 τοις εκατό των εργαζομένων λένε ότι έχουν παρακολουθήσει τηλεόραση ή μια ταινία ενώ «εργάζονται» εξ αποστάσεως, ενώ το 35 τοις εκατό έχουν κάνει δουλειές του σπιτιού και το 28 τοις εκατό έχουν μαγειρέψει. δείπνο.

Η φυσική εγγύτητα μπορεί να μην είναι απαραίτητη για πολλή δουλειά, αλλά παραμένει ένας δύσκολος αντικαταστάτης αποτρεπτικός παράγοντας ενάντια στο The Price Is Right ενώ βρίσκεστε στο ρολόι.

Η εμπειρία μου να δουλεύω κυρίως από το σπίτι για μεγάλο χρονικό διάστημα πριν από αρκετά χρόνια ήταν ότι είναι ένας εκπληκτικά αποτελεσματικός τρόπος για να τρελαθείς.

Η ανάγκη να παίρνω ασήμαντες αποφάσεις – πού να δουλέψω, σε ποια καρέκλα να καθίσω, αν μπω στον κόπο να σηκωθώ από το κρεβάτι, μήπως πρέπει να φοράω παπούτσια αυτή τη στιγμή – έγινε συντριπτική.

Ξόδευα εντελώς παράλογες ποσότητες χρόνου αναρωτιέμαι τι να κάνω για μεσημεριανό γεύμα, και ενώ δούλευα σε ένα βιβλίο αφιέρωνα μια εκπληκτική ποσότητα ενέργειας στο να ανταποκριθώ εγκαίρως στο ημερήσιο όριο λέξεων που επέβαλλα από τον εαυτό μου για να προλάβω τα ματινέ.

Αλλά υπάρχει επίσης μια πειστική περίπτωση να κάνουμε ότι η εργασία στο σπίτι κάνει τους ανθρώπους πολύ πιο αποτελεσματικούς, επειδή επιτρέπει στους εργαζόμενους να φροντίζουν τις ενοχλητικές μικρές μικροδουλειές ενώ παράλληλα κάνουν τη δουλειά τους.

Η απομακρυσμένη εργασία -τουλάχιστον περιστασιακή απομακρυσμένη εργασία- μπορεί να είναι εξαιρετική ακριβώς λόγω της ευκαιρίας που προσφέρει να ολοκληρώσετε ένα ορισμένο ποσό μη εργασιακών πραγμάτων.

Είναι πολύ πιο γρήγορο να ψωνίζεις παντοπωλεία στις τρεις με τέταρτο παρά να στέκεσαι στην ουρά κατά τη βιασύνη μετά τη δουλειά. Πάρα πολλοί άνθρωποι δουλεύουν παρόμοια προγράμματα και θέλουν να φάνε δείπνο την ώρα του δείπνου.

Το σούπερ μάρκετ της γειτονιάς μου μετατρέπεται σε εφιάλτη από τις 6 μ.μ. έως τις 8 μ.μ. Κυριακή αργά το απόγευμα, μια άλλη δημοφιλής ώρα για ψώνια, είναι ακόμα χειρότερη, με τους διαδρόμους να παρουσιάζουν συχνά ελλείψεις σοβιετικού τύπου σε βασικά προϊόντα.

Αν ξεκινήσετε να εργάζεστε λίγο νωρίτερα (δεν υπάρχει μετακίνηση, τελικά) και πηγαίνετε στο κατάστημα κατά τη διάρκεια μιας ηρεμίας όταν οι ουρές είναι μικρές, μπορείτε να κάνετε περισσότερη δουλειά και περισσότερες αγορές σε ένα καθορισμένο χρονικό διάστημα.

Ακόμη καλύτερα, αν περισσότεροι άνθρωποι το έκαναν αυτό, τότε οι μετατοπιστές με πραγματικά άκαμπτα ωράρια μπορεί επίσης να γλιτώσουν από κάποιο πόνο στη γραμμή.

Και η τηλεργασία σάς επιτρέπει να αντιμετωπίζετε οικιακές εργασίες που απαιτούν πολύ χρόνο, αλλά στην πραγματικότητα δεν απαιτούν πολλή δουλειά. Το να βλέπεις τα ρούχα να περιστρέφονται στο πλυντήριο ή το στεγνωτήριο σου είναι απόλυτα συμβατό με την παραγωγική εργασία.

Αλλά μεταξύ του βήματος πλύσης και του βήματος στεγνώματος έρχεται μια ευαίσθητη στο χρόνο φάση “βάλτε τα βρεγμένα ρούχα στο στεγνωτήριο”.

Η λήψη μόλις λίγων λεπτών από τη δουλειά για να κάνετε την ανταλλαγή σάς επιτρέπει να εκτελείτε αποτελεσματικά τη αγγαρεία και αφήνετε τον πραγματικό ελεύθερο χρόνο σας ελεύθερο για συναρπαστικές δραστηριότητες όπως η έξοδος από το σπίτι.

Πολλές συνταγές, παρομοίως, περιλαμβάνουν σημαντικές περιόδους σιγοβρασμού ή ψησίματος κατά τις οποίες είναι καλό να βρίσκεστε στο σπίτι, αλλά δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτα.

Σε ένα παράδειγμα «δουλέψτε-τότε-ψωνίστε-τότε-μαγειρέψτε-τότε-φάτε», είναι δύσκολο να φάτε οτιδήποτε δεν μπορείτε να φτιάξετε γρήγορα.

Αλλά αν μπορείτε να σιγοβράζετε ενώ εργάζεστε, τότε μπορεί να επιτευχθεί πολλή οικιακή εργασία με ελάχιστη μείωση της επαγγελματικής απόδοσης.

Το γεγονός ότι τέτοιες πρακτικές παραμένουν επίσημα ταμπού αντικατοπτρίζει πόσο μακριά δεν έχουμε προχωρήσει ως κοινωνία από τις μέρες που περιμέναμε κάθε επαγγελματία πλήρους απασχόλησης να υποστηριχθεί από έναν νοικοκύρη πλήρους απασχόλησης.

Γενικότερα, η έρευνα του Wakefield υποδηλώνει ότι οι εργοδότες μπορεί να χάνουν έναν τρόπο χαμηλού κόστους για να προσφέρουν στους εργαζόμενους κάτι πολύτιμο.

Το 64 τοις εκατό των ερωτηθέντων στην έρευνα που δεν έχουν εργαστεί εξ αποστάσεως «εντοπίζουν τουλάχιστον ένα εξαιρετικά δημοφιλές προνόμιο ή ευχαρίστηση που θα ήταν διατεθειμένοι να εγκαταλείψουν για να εργαστούν από το σπίτι μόνο μία μέρα την εβδομάδα».

Το θεμελιώδες γεγονός της σύγχρονης οικονομίας είναι ότι ανεξάρτητα από το πόσο η τεχνολογία προχωρά ή ο πλούτος της κοινωνίας βελτιώνεται, δεν προσθέτουμε περισσότερες ώρες στην ημέρα και χρειαζόμαστε ακόμα ύπνο.

Υπό αυτές τις συνθήκες, οι τακτικές που βοηθούν τους ανθρώπους να εξοικονομούν χρόνο δεν είναι μόνο πολύτιμες, αλλά ολοένα και περισσότερο με κάθε χρόνο.

Οι έξυπνες εταιρείες πρέπει να βρουν τρόπους να το αναγνωρίσουν και να αφήσουν τους υπαλλήλους τους να έχουν αρκετή ευελιξία για να διαχειρίζονται αποτελεσματικά τον χρόνο τους.

Leave a Comment