5 Συμβουλές για να αγοράσετε μια καρέκλα γραφείου για πρώτη φορά

5 Συμβουλές για να αγοράσετε μια καρέκλα γραφείου για πρώτη φορά

 Δεδομένου ότι οι καρέκλες γραφείου έρχονται σε πολλά στυλ, σχήματα και υλικά, η επιλογή μπορεί να είναι αρκετά συντριπτική. Για παράδειγμα, μερικά από αυτά είναι κατασκευασμένα για πρόσθετη χρήση, ενώ άλλα είναι πιο κατάλληλα για χρήση ρουτίνας.

Εκτός από αυτό, υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη, όπως η τιμή, το φινίρισμα, το χρώμα και το στυλ. Παρακάτω δίνονται μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να κάνετε μια καλύτερη επιλογή.

Σκεφτείτε τη χρήση σας

Αυτές οι μονάδες έχουν σχεδιαστεί για διάφορους σκοπούς. Για παράδειγμα, εάν αποκτήσετε μια εκτελεστική καρέκλα, θα σας επιτρέψει να μιλήσετε με τους ανώτερους υπαλλήλους σας άνετα. Από την άλλη, εάν υποφέρετε από προβλήματα στην πλάτη,

είναι καλύτερα να επιλέξετε μια καρέκλα σχεδιασμένη να κάνει την πλάτη σας να αισθάνεται άνετα. Βασικά, αυτές οι μονάδες έχουν σχεδιαστεί για να παρέχουν περισσότερη υποστήριξη για την πλάτη και το σώμα σας. Το καλό είναι ότι μπορείτε να προσαρμόσετε αυτές τις καρέκλες με βάση τη στάση του καθίσματος.

Εάν είστε βαρύς χρήστης υπολογιστή και αφιερώνετε πολύ χρόνο στον υπολογιστή σας, σας προτείνουμε να σκεφτείτε μια εργονομική καρέκλα.

Εξετάστε τα επιθυμητά μέρη σας

Η πλειονότητα των καρεκλών γραφείου έχει μερικά κοινά κύρια εξαρτήματα όπως τα υποβραχιόνια, το κάθισμα και την πλάτη. Για την πλάτη, όλα καταλήγουν στην οσφυϊκή υποστήριξη. Στην ιδανική περίπτωση,

θα πρέπει να ταιριάζει με τη φυσική καμπύλη της πλάτης σας, ώστε να μπορείτε να χαλαρώσετε το κάτω μέρος της πλάτης σας. Είναι ακόμη καλύτερο εάν η καρέκλα σας επιτρέπει να ξαπλώνετε χωρίς κανένα πρόβλημα.

Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο είναι το κάθισμα. Βεβαιωθείτε ότι η άκρη του καθίσματος είναι στρογγυλεμένη και με κλίση προς τα κάτω. Αυτό θα βοηθήσει στη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος στα πόδια σας. Εάν είστε βαρύς, ψηλός άνθρωπος, είναι καλύτερα να πάτε για μια καρέκλα που έχει ψηλότερες πλάτες και φαρδύτερα καθίσματα.

Κατά την πληκτρολόγηση, τα υποβραχιόνια σας επιτρέπουν να τοποθετείτε άνετα τα χέρια σας. Εκτός από αυτό, ένα ρυθμιζόμενο υποβραχιόνιο είναι ένα άλλο εξαιρετικό χαρακτηριστικό που πρέπει να έχετε στη μονάδα που επιθυμείτε.

Εξετάστε τα χαρακτηριστικά προσαρμογής

Θα πρέπει να προσαρμόσετε την καρέκλα για να εκτελέσετε την επιθυμητή εργασία σας χωρίς να υποστείτε τραυματισμό. Είναι εύκολο να ρυθμίσετε τα αναφερόμενα εξαρτήματα χρησιμοποιώντας μοχλούς και πόμολα ενώ κάθεστε στην καρέκλα.

Για παράδειγμα, οι σημερινές καρέκλες διαθέτουν πολλούς μηχανισμούς, όπως έλεγχο γωνίας κλίσης, ρυθμιζόμενη οσφυϊκή υποστήριξη και ρυθμιζόμενο έλεγχο ύψους. Βεβαιωθείτε ότι η μονάδα που αναζητάτε επιτρέπει αυτές τις ρυθμίσεις.

Εξετάστε το υλικό

Εάν προτιμάτε μια μονάδα με ταπετσαρία, μπορείτε να απολαύσετε ένα κάθισμα με μαξιλάρια και πολλές επιλογές χρωμάτων και στυλ. Εκτός από αυτό, τα συνθετικά υφάσματα με αντοχή στους λεκέδες προσφέρουν υψηλότερο επίπεδο αντοχής. Από την άλλη πλευρά, το δέρμα είναι γνωστό για την άνεση και την ανθεκτικότητα. Αν ψάχνετε για κάτι εύκολο στο καθάρισμα, το ψεύτικο δέρμα είναι το καλύτερο στοίχημά σας.

Σκεφτείτε το περιβάλλον

Με βάση τον τύπο των δαπέδων που έχετε στο χώρο εργασίας σας, θα πρέπει να αποφασίσετε για τις διαστάσεις, τα χρώματα και το στυλ της καρέκλας. Για παράδειγμα, θα πρέπει να λάβετε έναν τύπο επιβίωσης εάν πρέπει να μετακινηθείτε στον χώρο εργασίας σας για να αποκτήσετε πρόσβαση σε διαφορετικό εξοπλισμό.

Εάν έχετε ένα μικρό γραφείο, είναι προτιμότερο να επιλέξετε μια καρέκλα με χαμηλότερη πλάτη. Τέλος, μπορείτε να επιλέξετε μια παραδοσιακή ή μοντέρνα καρέκλα γραφείου με βάση το προσωπικό σας ενδιαφέρον.

Leave a Comment