8 Κύρια πλεονεκτήματα του μάρκετινγκ μέσω email

8 Κύρια πλεονεκτήματα του μάρκετινγκ μέσω email

 Το μάρκετινγκ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου χρησιμοποιεί το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο για να οικοδομήσει σχέσεις με το κοινό σας. Με τη σωστή ροή επικοινωνίας, μπορείτε να στείλετε σχετικές πληροφορίες και να μετατρέψετε υποψήφιους πελάτες σε πελάτες.

Τα άτομα που ενδιαφέρονται για το προϊόν ή την υπηρεσία σας μπορούν να εγγραφούν στη λίστα σας και, μέσω επικοινωνιών μάρκετινγκ μέσω email, να μάθουν όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν για να λάβουν μια απόφαση αγοράς.

Δημιουργώντας τη λίστα email σας με το κοινό-στόχο σας (άτομα που μπορούν να επωφεληθούν από τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας), μπορείτε να είστε σίγουροι ότι το email marketing θα γίνει σημαντική πηγή εισοδήματος για την επιχείρησή σας.

Αυτά είναι 8 από τα κορυφαία οφέλη που κάνουν το email marketing την τέλεια επιλογή για τις δραστηριότητές σας στο ψηφιακό μάρκετινγκ.

Χαμηλό Κόστος

Ας ξεκινήσουμε με την πιο σημαντική πτυχή: πόσο κοστίζει;

Για να εκτελέσετε επαγγελματικές καμπάνιες email marketing, το μόνο που χρειάζεστε είναι μια βασική στρατηγική και το κατάλληλο εργαλείο που σας επιτρέπει να δοκιμάσετε διάφορες τακτικές.

Υπάρχουν πολλά επαγγελματικά λογισμικά μάρκετινγκ email (MailChimp, Benchmark, Sendinblue, Mailerlite, μεταξύ άλλων). Αυτά προσφέρουν διάφορα προγράμματα με βάση το μέγεθος της λίστας σας (αριθμός συνδρομητών).

Οι υπηρεσίες είναι τέλεια επεκτάσιμες. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα βασικό σχέδιο για να ξεκινήσετε τη δημιουργία της λίστας επαφών σας, να πουλήσετε τα προϊόντα σας και να αναβαθμίσετε σε πιο προηγμένα σχέδια καθώς το διαδικτυακό σας εισόδημα αυξάνεται.

Πλήρης έλεγχος

  • – Σχεδιάστε τα περιουσιακά σας στοιχεία (για παράδειγμα, φόρμες ιστού, email και σελίδες προορισμού).
  • – Αποφασίστε τον τύπο των καμπανιών που εκτελείτε.
  • – Τμηματοποιήστε τους χρήστες για να κατευθύνουν καλύτερα τις προσπάθειες και να επιτύχουν καλύτερη εξατομίκευση.
  • Σχεδιάστε προσεκτικά την επικοινωνία σας ώστε να αντικατοπτρίζει την ταυτότητα της επωνυμίας σας και να ξεχωρίζετε από άλλες εταιρείες στα εισερχόμενα των πελατών σας.

Ακρίβεια

Όταν δημιουργείτε τη λίστα σας οργανικά, ζητήστε από τους άλλους να επιβεβαιώσουν τη συνδρομή. Με αυτόν τον τρόπο, γνωρίζετε ότι οι επαφές σας θέλουν να λαμβάνουν email από την επωνυμία σας, πράγμα που σημαίνει ότι στοχεύετε άτομα που ενδιαφέρονται πραγματικά για την προσφορά σας. Αυτή η λίστα θεωρείται υψηλής ποιότητας και είναι πιθανό να προσφέρει καλύτερα επιχειρηματικά αποτελέσματα.

Μπορείτε να εκτελέσετε δοκιμές A/B, να παρακολουθείτε στατιστικά στοιχεία και να παρακολουθείτε τα αποτελέσματα των καμπανιών σας σε πραγματικό χρόνο. Με βάση τις πληροφορίες που συλλέγονται, μπορείτε να κάνετε μικρές αλλαγές (για παράδειγμα, διάταξη, αντιγραφή, δομή ή ροή εργασίας) και να βελτιστοποιήσετε το πρόγραμμα ψηφιακού μάρκετινγκ.

Εύκολο στη χρήση

Η δημιουργία μιας καμπάνιας μάρκετινγκ μέσω email είναι απλή. Μπορείτε να σχεδιάσετε τα πρότυπά σας, είναι απλώς μεταφορά και απόθεση, δεν απαιτείται κωδικοποίηση! Και αν ο σχεδιασμός δεν σας ενδιαφέρει, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έτοιμα πρότυπα για να ρυθμίσετε τις καμπάνιες σας.

Το προτιμώμενο μέσο μάρκετινγκ

Σύμφωνα με την DMA (Data & Marketing Association), οι περισσότεροι άνθρωποι προτιμούν οι εταιρείες να επικοινωνούν μαζί τους μέσω email και όχι με άλλα κανάλια.

Τα αποτελέσματα της έρευνας είναι απολύτως λογικά, καθώς οι καλά σχεδιασμένες καμπάνιες μάρκετινγκ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι σχετικές και μη παρεμβατικές – τα email περιμένουν στα εισερχόμενα και οι συνδρομητές αποφασίζουν πότε είναι η κατάλληλη στιγμή να το ανοίξουν και να το διαβάσουν. Και αν δεν θέλουν πλέον να λαμβάνουν το περιεχόμενο, μπορούν να καταργήσουν την εγγραφή τους με μερικά μόνο κλικ.

Το μάρκετινγκ αδειών σημαίνει, σύμφωνα με τον Seth Godin, τον γκουρού του μάρκετινγκ, είναι το προνόμιο (όχι το δικαίωμα) να παραδίδετε σχετικά και εξατομικευμένα μηνύματα εκ των προτέρων σε πελάτες που θέλουν πραγματικά να τα λαμβάνουν.

Μπορεί να προσεγγίσει χρήστες κινητών συσκευών

Το ποσοστό των email που ανοίγονται σε κινητές συσκευές συνεχίζει να αυξάνεται. Σύμφωνα με έκθεση Benchmarks, τα ανοίγματα μέσω επιτραπέζιου υπολογιστή αντιστοιχούν στο 45,69%, ακολουθούμενα από τα ανοίγματα φορητών συσκευών με 34,31%.

Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να προσεγγίσετε τους πελάτες σας και να επηρεάσετε τις αποφάσεις αγοράς τους όπου κι αν βρίσκονται. Μπορείτε επίσης να ενσωματώσετε το διαδικτυακό και εκτός σύνδεσης μάρκετινγκ, σελ. Π.χ. συλλέγοντας διευθύνσεις email σε εκδηλώσεις ή όταν ψωνίζετε σε μια φυσική τοποθεσία.

Το email είναι το δικό του μέσο.

Η στρατηγική ψηφιακού μάρκετινγκ χωρίζεται σε πληρωμένα, κερδισμένα και ιδιόκτητα μέσα. Το email ανήκει στην κατηγορία των ιδιόκτητων μέσων (εκτός κι αν μιλάμε για χορηγούμενο email). Σημαίνει ότι η εταιρεία σας έχει τον πλήρη έλεγχο αυτού του διαδικτυακού καναλιού μάρκετινγκ.

Στην πραγματικότητα, με την πάροδο του χρόνου, η λίστα email σας γίνεται το μεγαλύτερο πλεονέκτημά σας στο διαδικτυακό μάρκετινγκ – μια τεράστια βάση δεδομένων ανθρώπων που θέλουν να γνωρίσουν την επωνυμία σας.

Στοχευμένη και εξατομικευμένη επικοινωνία

Μπορείτε να συλλέξετε σχετικές πληροφορίες από τις επαφές σας κατά τη διάρκεια της διαδικασίας συνδρομής και να τις χρησιμοποιήσετε για να προσαρμόσετε την επικοινωνία στις ανάγκες και τις προτιμήσεις σας. Με βάση τα δεδομένα, μπορείτε να δημιουργήσετε τμήματα ατόμων που μοιράζονται κοινά χαρακτηριστικά.

Leave a Comment